СКА се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа,

...
СКА се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа,
Коментари Харесай

ЦСКА победи БАТЕ Борисов и продължава в Лига Европа

СКА се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа, откакто надигра вкъщи БАТЕ Борисов с 2:0.

Двубоят се изигра пред празни трибуни поради пандемията от ковид, а правилните почитатели на „ алените “ имаха опция да гледат срещата на особено построена видеостена на Лятната сцена в Борисовата градина. На стадион „ Българска войска “ домакините започнаха по-активно срещата и насочиха едно рисково центриране в наказателното поле, само че последователно беларуският отбор се окопити и на собствен ред провежда няколко положителни офанзиви към Густаво Бусато.

Първият прецизен удар към една от двете порти пристигна в 13-та минута и бе за гостуващия състав – насочи го Павел Нехайчик, само че не бе изключително мощен и не затрудни по никакъв метод бразилския пазач на армейците. ЦСКА опитваше да пробие чудесно подредения и порядъчен тим на БАТЕ, само че удряше на камък.

Гостите получиха опция да поведат в резултата малко след половин час игра, когато първо центриране в наказателното поле бе засечено с глава, само че срещна гредата, а при последвалото безредие Бусато фаулира Вилум Вилумсон. Главният арбитър не се поколеба и уточни бялата точка, а зад топката застана Неманя Милич. Неговото осъществяване обаче беше едва и разреши на Бусато да реагира – това бе трета отразена дузпа от вратаря на „ алените “ от началото на сезона и втора в квалификациите за Лига Европа, след тази в предходния кръг против малтийския Сиренс.

До края на полувремето ЦСКА изчака търпеливо своя момент и след отнета топка в центъра на Амос Юга, най-активният от домакините Георги Йомов шутира с десния крайник, топката бе отклонена от стража на БАТЕ Денис Шербицки, само че попадна на крайници на Али Соу, който от близка отдалеченост не сбърка в опразнената врата за 1:0. Това бе и първият прецизен удар за армейците до почивката.

През втората част беларуският състав подвигна оборотите и владееше самодейността, а ЦСКА опитваше да основава главоболия на гостите посредством контраатаки. Рафаел Енрике насочи прецизен удар за армейците, преди изстрел на Максим Скавиш да принуди Бусато да отбие топката в гредата. „ Червените “ стреляха около вратата посредством Юнус Санкаре, а БАТЕ продължи да търси изравнителния гол.

Шут на Нехайчик бе отразен от Бусато, а Скавиш не съумя да управлява топката в наказателното поле. В добавеното четириминутно продължение на срещата армейците означиха втори гол посредством резервата Греъм Кери, който се разписа на празна врата, откакто при ъглов удар топката бе избита в половината на беларусите, а Шербицки се бе присъединил в предни позиции. „ Червените “ продължиха напред към трети квалификационен кръг на Лига Европа.

Там възпитаниците на Стамен Белчев ще се изправят против представителя на Фарьорски острови Б36 Торсхавн. Двубоят е още веднъж на стадион „ Българска войска “ на 24 септември. Следващият мач за „ алените “ е против първенеца на Лудогорец в дербито на шестия кръг в Първа лига.

В другия мач през днешния ден

Локомотив (Пловдив) загуби от лондонския Тотнъм с 1:2 вкъщи в дуел от втория квалификационен кръг в Лига Европа. Трите гола в дуела бяха маркирани през второто полувреме, като Локомотив поведе в резултата, само че Тотнъм направи поврат, съобщи БГНЕС.

Срещата се игра на стадиона на българския отбор в парка „ Лаута “ пред празни трибуни поради пандемията от COVID-19. Фенове на Локо въпреки всичко имаха опция да гледат дуела на видеостена, конфигурирана на булеварда наоколо до стадиона.

HALF-TIME: It's goalless at the break in Bulgaria.

⚫ 0-0
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР