Ситуацията у нас отново се повтаря - задаваме въпроси, без

...
Ситуацията у нас отново се повтаря - задаваме въпроси, без
Коментари Харесай

Децата прекарват 3 пъти повече време пред компютрите в пандемията

Ситуацията у нас още веднъж се повтаря - задаваме въпроси, без да получаваме безапелационни отговори. И до момента в който се чудим по кое време учениците ще се върнат в клас, излизат нови тревожни изследвания, които да ни накарат да се замислим.

Децата остават съвсем тройно по-дълго от предложеното време пред екраните на електронните устройства през коронавирусната пандемия, показва ново канадско проучване, представено от " МедикълЕкспрес ".

Фактите сочат, че приблизително подрастващите прекарват пред мониторите съвсем шест часа всеки ден, съгласно данните, събрани от откривателите от университета на Западно Онтарио. Някои даже се взират в екраните на електронните си устройства още по-дълго време - 13 часа на ден.

Канадските педиатри предлагат децата над петгодишна възраст да остават по два часа пред екраните. Учените пресмятат общото време, в което малчуганите гледат телевизия, употребяват компютри, смарт телефони или играят на видеоигри.

В проучването вземат участие родители с деца на възраст сред шест и дванадесет години. Те попълнят онлайн въпросник, посредством който се прави съпоставяне сред времето пред електронното устройство и другите ежедневни действия преди и по време на пандемията от Covid-19. Доброволците също по този начин дават отговор и на въпроси, свързани с равнищата на стрес и присъединяване на децата в другите типове действия.

Изводите са, че множеството родители са уплашени, а подрастващите остават пред електронните устройства много по-дълго време. Специалистите поучават родителите да лимитират доколкото могат потреблението на електронните устройства от децата и да възнамеряват дейностите, които не са свързани с използването на високотехнологични уреди. Междувременно обаче е добре да си дадем сметка и за всички несправедливости, които децата отнесоха поради пандемията, и да се отнасяме към тях с нужната деликатност и схващане. Защото благородната ни задача във времето е да обещаем на децата си правото на пълностоен живот и ярко бъдеще.
УНИЦЕФ: Потърпевши от пандемията са децата, нуждаят се от поддръжка
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР