Ситуацията се развива така, както се случва с всяка една

...
Ситуацията се развива така, както се случва с всяка една
Коментари Харесай

Доц. Мангъров за връщането на маските: Това могат - това правят

 " Ситуацията се развива по този начин, както се случва с всяка една пандемия. През май са правени приблизително по 1150 теста, през юни - по 1650, като към 3 % са позитивни. Инфекцията се държи под надзор, нищо изключително не се е случило. Заразените хора не са заболели, не доста са в болница. В инфекциозни отделения се намират по 13 души. Повечето хора в болница са там от боязън. Самата болница няма нищо срещу, тъй като носи приходи ". Това сподели инфекционистът доцент Атанас Мангъров, който завежда детското поделение в Инфекциозната болница, в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Тези които са същински заболели, би трябвало да са в лечебни заведения, другите - у дома, всички останали би трябвало да си живеят обикновено. Колкото до връщането от маските, това могат - това вършат. Ако някой има вяра, че по този начин може да се овладее една въздушно-капкова зараза, доста се лъже. Този вирус, който е нов, рано или късно ще мине през всички нас, няма ваксина и лекарство и скоро няма да има. Ако организмът ни се срещне с заболяването по-късно ще я разпознае и по-лесно ще я пребори. Антителата са писмеността на медицината ", добави Мангъров.

По думите му все още инфекцията се държи под надзор. " Нищо изключително не се е случило. Това са инфектирани хора, а не заболели. В инфекциозни отделения се намират по 13 души. Повечето хора в болница, са там от боязън. Самата болница няма нищо срещу, тъй като той носи приходи “, разясни той.

" Тези, които са същински зле, би трябвало да са в лечебните заведения, в случай че не са толкоз зле - би трябвало да са си у дома “, акцентира доцент Мангъров.

" Не се следи нищо по-различно при COVID-19 от при други вируси. Когато човек е болен, би трябвало да се изолира и да се пребори. Никакви медикаменти не му работят, това е вирус. В някои случаи нещата могат да тръгнат изкривено и човек да загине. Смъртността при тази зараза не е по-висока от всички вируси, с които неведнъж са се срещали “, акцентира доктор Атанас Мангъров.

" Този вирус би трябвало да се лекува оптимално щадящо, а не по този дърварски метод с антибиотици. Пациентите нямат потребност от това. Когато вирусът мине в човешката популация, силата му понижава. Той не е приговен да живее измежду хората. С времето той ще затихне. След време ще се построи групов имунитет “, увери специалистът.

" Съгласен съм, че би трябвало да се върви по питейни заведения и мачове. Всичките фантазии на Щаба за полицаи в рейсовете, това са нелепости. Няма по какъв начин да научим ромите да вървят с маски ", сподели още Мангъров. " Хората би трябвало да продължат да живеят обикновено и колкото по-рано се отървем от страха, толкоз по-добре за нас ", заключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР