Ситуацията с язовирите и реките на територията на цялата Пловдивска

...
Ситуацията с язовирите и реките на територията на цялата Пловдивска
Коментари Харесай

Губернаторът на Пловдив със спешни новини заради валежите

Ситуацията с язовирите и реките на територията на цялата Пловдивска област продължава прецизно да се следи поради усложнената метеорологична конюнктура. Това заяви регионалният шеф Дани Каназирева.

В следобедните часове река Чая е излязла от коритото си и е заляла пътя за Крумово под ЖП надлеза Ягодово-Катуница. Движението е спряно. Предприемат се ограничения като на мястото са екипи от РД “ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и полицията.

Към този час равнището на река Марица след изобилните превалявания е нараснало, само че е надалеч под сериозната точка.

За момента само в две обитаеми места – с. Крушево- община Първомай и с. Болярино –община Раковски, отводнителните канали са достигнали своя най-много и се следи ежечасно равнището им.

Обстановката с огромните язовири на територията на региона все още е под надзор. Пикът на оптималния приток вода към язовирите от каскада Доспат–Въча е доближат по обед и се чака в идващите часове понижаване на постъпващата в язовир Цанков камък вода.

В язовир Въча все още има още 15,6 благ. куб. м. свободен размер, който е задоволителен да поеме постъпващата вода отсега нататък.

Малките язовири, стопанисвани от общините в региона, имат задоволително свободен размер, като единствено тези в община Карлово са 65% запълнени.

Язовирите на Напоителни системи също имат огромни свободни размери. Това са Пясъчник, Домлян, Брягово, Леново, 40-те извора, Сушица - няма риск от преливане.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР