Ситуацията с COVID-19 в Китай се влошава, след като азиатската

...
Ситуацията с COVID-19 в Китай се влошава, след като азиатската
Коментари Харесай

Китай постави под пълна карантина 22 млн. души, ще има още мерки

Ситуацията с COVID-19 в Китай се утежнява, откакто азиатската страна беше първата, която предходната година разгласи, че се е справила с вируса.  В страната се записват към 100 нови случая дневно.

Ето за какво управляващите са въвели цялостна карантина на 22 млн. души, живеещи към столицата Пекин, съобщи Foreign Policy. Става въпрос за Шъдзяджуан, административният център на провинция Хъбей, което е транспортен и индустриален център на района. Някои квартали на Пекин също са с оповестена последна карантина.

Според Foreign Policy обаче тези ограничения са единствено предварителни и се чака те да бъдат разширени заради 2 аргументи. На първо място има данни, че по-силно инфектиран вариант на вируса е разполагаем в Китай, като този, който беше регистриран във Англия. Той е проникнал, макар наложените съществени ограничавания в напредването в Китай.  Втората повода е Лунната нова година в страната – най-важният фамилен празник за китайските фамилии, който ще се организира на 12 февруари. Властите желаят да изпреварят събитията, тъй че да не се наложи след месец празничната седмица също да бъде провалена от нова карантина. Още повече, че Лунната нова година е измежду главните събития за поддръжка на локалната стопанска система, поради обичайните огромни разноски, които фамилиите вършат тогава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР