Ситуацията около АЕЦ Запорожие остава напрегната. Един-единствен грешен изстрел може

...
Ситуацията около АЕЦ Запорожие остава напрегната. Един-единствен грешен изстрел може
Коментари Харесай

АЕЦ Запорожие: един-единствен изстрел може да бъде фатален


Ситуацията към АЕЦ " Запорожие " остава напрегната. Един-единствен неверен изстрел може да аргументи нуклеарна злополука, която да засегне надалеч освен Украйна и Русия, а доста страни в Европа. Коментар на Петер Щурм от ФАЦ.

Упоритостта, с която употребява АЕЦ " Запорожие " за оказване на напън, може да е знак за това, че съветските окупатори са изпаднали в компликации.
Редакцията предлага
Съответните упреци на украинския президент Володимир Зеленски евентуално от една страна се движат в вярната посока. Щом руснаците стрелят от неподсредствена непосредственост до реакторите по украинци, то те са малко или доста неуязвими. Защото единствено един-единствен ответен неверен изстрел на украинските бойци.

Дори и единствено това би трябвало да бъде задоволителна причина за двете воюващи страни да сложат бързо завършек на атомния покер. Районите към атомните електроцентрали би трябвало да бъдат девоенизирани в огромен периметър. Международната организация по атомна сила би трябвало да получи достъп до АЕЦ " Запорожие ", с цел да ревизира сигурността на централата. Това би било в интерес и на двете страни.

От самото начало на войната Русия потвърди, че е ненадмината по безсъвестност. Но това, което стана допустимо с експорта на пшеницата, би трябвало да бъде допустимо и при предотвратяването на радиация над по-големи региони.

***

Петер Щурм, ФАЦ

" Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

www.faz.net

Всички права непокътнати. Frankfurter Allgemeine Zeitung
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР