Ситуацията на фронтовата линия в Източна Украйна, особено в Донецка

...
Ситуацията на фронтовата линия в Източна Украйна, особено в Донецка
Коментари Харесай

Зеленски: Кремъл се опитва да изстиска от Русия целия ѝ потенциал

" Ситуацията на фронтовата линия в Източна Украйна, изключително в Донецка и Луганска област, остава извънредно сложна. Ние виждаме, че Кремъл се пробва да изстиска от Русия целия ѝ капацитет за експанзия ", призна през днешния ден президентът Володимир Зеленски, представен от Франс прес.

В обичайното си вечерно видеообръщение Зеленски сподели, че " това е безусловно борба за всеки метър украинска земя ".

Сраженията в Украйна са доста яростни, като боевете за град Бахмут в Донецка област са изключително кръвопролитни. На този декор представители на украинските управляващи и западни страни предизвестяват, че Русия приготвя огромна атака към първата годишнина от своята инвазия в прилежащата страна.

В обръщението си Зеленски прикани за ускорение на доставките на военна помощ за Украйна, съобщи ДПА.

" Те бързат, тъй като знаят, че светът в последна сметка е по-силен, само че има потребност от време, с цел да употребява силата си ", сподели украинският президент.

Въпреки че съветските въоръжени сили от месеци се пробват да завладяват Бахмут, не стопират своите офанзиви и двете страни в спора понасят тежки загуби, фронтовите линии от Харков на североизток до Херсон на юг остават относително постоянни, съобщи през днешния ден в Брюксел ръководителят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, представен от ДПА.

Най-висшият американски боен сподели, че няма " фантастични маневри " към Бахмут. " Има фронтални офанзиви, доста артилерия, с извънредно високи нива на загуби особено в този регион ", означи той и посочи, че Русия дава изключително доста жертви.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР