Ситуацията между Израел и палестинците остава взривоопасна. Това заяви в

...
Ситуацията между Израел и палестинците остава взривоопасна. Това заяви в
Коментари Харесай

Ситуацията между израелци и палестинци остава взривоопасна

Ситуацията сред Израел и палестинците остава взривоопасна. Това съобщи в изявление за БНР Мирослав Зафиров - посланик от Организация на обединените нации, който е в екипа на пратеника на организацията за Близкия изток. Той е взел участие в договарянията сред израелци и палестинци.

Зафиров разяснява оповестеното прекъсване на огъня сред израелската войска и групировката " Хамас ", което като цяло се спазваше през вчерашния ден, само че имаше конфликти сред палестински стачкуващи и израелските сили за сигурност пред джамията " Ал Акса " в Йерусалим.

" Във всеки един миг ние можем да се върнем назад в изискванията на ескалация, в случай че палестинските фракции отпред с " Хамас " решат, че още веднъж биха желали да обстрелват Израел, което за момента, изключително с наличието на делегация от Египет в линията Газа, е малко евентуално. Това, което може да ескалира на по-стратегическо ниво, е отсъствието на решение на обстановката в Газа. Решението на рецесията в Газа минава през доста сериозен разбор за положението изобщо на палестинската самостоятелна власт ", сподели дипломатът в предаването " Събота 150 ".

По думите му " Хамас " вижда себе си като най-голямата и най-силната политическа и военна организация в Палестина, което е притеснително освен за Израел. " Търсим формулата за разговор, който може да позволи спора ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР