Ситуацията край "Росенец" вече е спокойна след вчерашните протести, предава

...
Ситуацията край "Росенец" вече е спокойна след вчерашните протести, предава
Коментари Харесай

Каква е ситуацията край “Росенец” днес? Има ли размирици?

Ситуацията край "Росенец " към този момент е спокойна след вчерашните митинги, предава Би Ти Ви. Плажът до лятната резиденция на Ахмед Доган е пусто и се веят няколко български флагове.

Протестът в събота беше проведен, откакто някогашният правосъден министър Христо Иванов стигна с лодка до плажа в парк „ Росенец “ при започване на седмицата, само че беше изпъден от охранители на НСО. Плажуването през вчерашния ден трябваше да стартира в 11 ч. и концепцията беше до плажа, който е обществена държавна благосъстоятелност, да дойдат доста хора по суша и вода.

Симпатизанти на Движение за права и свободи обаче, пристигнали да защитят почетния си ръководител, изненадаха протестиращите и се настаниха към парцела на Доган малко след 9 ч.

За да не се стигне до конфликти сред тях и хората от самодейността „ всеобщо вървене на охранителен плаж “, полицията отхвърли да пусне хората от самодейността до плажа.

Към 12 ч. част от протестиращите взеха решение да пробият кордона от служители на реда и се стигна до напрежение и конфликти.

В последна смета кметът на Бургас Димитър Николов вкара протестиращите през обходен път до плажа. Двата лагера – симпатизантите на Движение за права и свободи и хората от протестната самодейност, нагледно си стиснаха ръцете. Димитър Николов пък пое ангажимент да обезпечи комфортен достъп до плажа „ Росенец “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР