Ситуацията е тежка около София, Нови Искър, Трън, по поречието

...
Ситуацията е тежка около София, Нови Искър, Трън, по поречието
Коментари Харесай

Томислав Дончев за гласуване по пощата: Това би било авантюра

Ситуацията е тежка към София, Нови Искър, Трън, по поречието на р. Струма. Имаме сигнали за наводняване къщи. За страдание в Северозападна България ситуацията продължава да бъде тежко. Има евакуирани хора. Целта е да се избави живота и имуществото на хората. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев за днешните свлачища и наводнения в студиото на „ Лице в лице “ по Бтв.

Относно евентуална занемареност вицепремиерът отговори: „ Не мисля, че актуалната рецесия има връзка със положението на язовирите. Кметовете и регионалните шефове имат уговорката да поддържат коритата на реките. “.

На въпрос на водещата за държавна помощ министър Дончев сподели: „ Държавата е длъжна да обезпечи спешно настаняване и помощ по възобновяване на парцела. “

На въпрос на Христо Иванов, заложен от водещата, за електронното държавно управление и ремонтните действия, вицепремиерът отговори: „ Срутища има и в България, и в чужбина. Не бих правил политика от това. “. Относно политиката по публични поръчки той съобщи: „ Когато сдружението е напълно държавно, възлагането без социална поръчка е законосъобразно. Работата с подизпълнители би била нарушаване. Не може да потъват пари. Нередно би било, в случай че едно такова сдружение изкривява пазара. “

По тематиката за електронното държавно управление и публичните поръчки вицепремиерът сподели: " Скоро всички публични поръчки ще са електронни без късче хартия. "

За идните избори и консултациите при президента Дончев съобщи: „ Аз и мои сътрудници ще отидем. “. Според него всеки спор за осъществяване на избори е извънредно потребен. Времето за подобен спор обаче е трябвало да бъде по-рано. Той посочи, че датата 28-ми март е допустима за ГЕРБ. Вицепремиерът опроверга изказвания, че ще има замяна на вота: „ Ние в никакъв случай не сме се явявали на избори проведени от нас. Ние участвахме в избори, които бяха извоювани от президента Радев, само че никой не е твърдял, че тези избори са фалшифицирани. “.

Той посочи, че партиите имат представителства в комисиите, което подсигурява честността на вота. Безобразия той вижда в опитите за пазаруване на гласове и пресмятането на преференциите. Дончев неколкократно посочи, че не държавното управление провежда изборния развой: „ Изборния развой се реализира от ЦИК. “.

Относно предложение за лъчение на преброяването на бюлетините той съобщи: „ Чудесна концепция “. За реализиране на изборите в два дни Дончев сподели, че би трябвало да се заобикалят всевъзможни радикални промени в ИК. Той изрично отхвърли гласуването посредством прокурист или гласоподаване навън. Гласуване на карантинираните в общите секции съгласно него ще провокира проблем, тъй като против такова решение биха протестирали членовете на СИК.

За електронно гласоподаване и гласоподаване по пощата вицепремиерът сподели, че има благосклонност към двата метода, само че те слагат подозрения за анонимността на вота: „ Това би било случка да се опитаме да го внедрим за месец, два или три. “. Той сподели, че задачите ни в чужбина са мобилизирани, с цел да обезпечат опция на българите зад граница да гласоподават. Не би трябвало да се ерозира доверието в изборния развой съгласно него.

На въпрос на водещата за вероятно вдишване на водачеството в ГЕРБ Дончев беше безапелационен: „ В ГЕРБ тематиката за водачеството не е тематика изобщо и не виждам в кратковременен проект да е тематика. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР