Ситуацията е много сериозна, много напрегната. Нарастващият брой на новите

...
Ситуацията е много сериозна, много напрегната. Нарастващият брой на новите
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Ще има допълнителни мерки, но без вечерен час и локдаун

Ситуацията е доста сериозна, доста напрегната. Нарастващият брой на новите случаи и запълнените интензивни кревати постанова да се вкарат спомагателни ограничаващи ограничения. Това сподели в " Денят стартира " по служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

Той изясни, че през днешния ден следобяд е насрочил срещи с експертния съвет към Министерство на здравеопазването, с шефове на лечебни заведения и РЗИ-та и до края на деня или най-късно на следващия ден ще бъдат конкретизирани спомагателните ограничения.

Какви са те - дано да кажат специалистите, безапелационен беше министърът без да конкретизира с избрани ограничения.

Той обаче съобщи, че на този стадий вечерен час и цялостен локдаун не се постановат.

Д-р Кацаров разяснява и недоволството на частните езикови и танцови школи и предстоящите от тях банкрути, в случай че се стигне до вероятно ново затваряне.

Ситуацията е извънредно сериозна и тук са нужни напъните на всички хора - и на туристическия отрасъл, и на тези в просветителната сфера, на всички хора в обществото. Ние се опитваме ограниченията, които прилагаме, да са оптимално щадящи за всички. Не считам, че нито сме закъснели, нито прибързали с ограниченията, безапелационен е министърът.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР