Ситуационната комедия или още наричана ситком, е вид комедия, възникнала

...
Ситуационната комедия или още наричана ситком, е вид комедия, възникнала
Коментари Харесай

БУЛSITCOM с нов епизод срещу клиентите си |

Ситуационната комедия или още наричана ситком, е тип комедия, зародила в радиотеатъра, само че най-често срещана в малкия екран. А в нашия случай е по този начин: поражда с появяването на сателитната телевизия по нашите земи; развива се по света с всяко занесено устройство и паница от жадни за вести българи из непознати земи; продължава с новите ТВ-технологии за приемане/предаване – доближава към 800 хиляди фенове и 38 % „ от публично оповестения пазар ” (според Макс Зиф пред ) и от година на година се трансформира в чиста покруса за потребителите си.

Споделих някои размишления към така наречен услуга при започване на август когато се състоя мероприятието по Великия систематичен ъпгрейт – в резултат на който непредупредени клиенти нямаха никаква картина с часове. Лично аз не съм усетил да съм заплатен по никакъв метод. Но това към този момент е в предишното. В епичната сага на Оператора против клиентите си има прелестна нова серия. И тя се побира в една мъничка, никаква (наистина НИКАКВА) кутийка с размери 9 х 9 х 2.5 см.
Мислех въобще да не пиша „ критика ” на комедийния епизод и единствено да трансферира десетина отзиви на консуматори от форума им. Истинско знамение е и това, че не е затворен и неразрешен, само че пък на кого ли му пука (от тези в тапицираните кабинети, от които зависят нещата) какво пишат там нЕкви несретници. Които се оплакват, търпят, дори попържат от време на време, но си заплащат таксите, а не се местят. И си мисля, че ние сме си отговорни.

Отклонение по този мотив. Ако за българи по чужбината или тираджии, услугата и предоставяните благоприятни условия от Булсата са сгодни, разбирам ги. Взимаш правоприемник, карта и чинията, плащаш за година време, носиш такъмите където понастоящем пребиваваш… От време на време някой непосредствен в Бегето ти заплаща таксите и ти си гледаш. Струва ми се и, че в случай че не работиш за левове, евентуално ти излиза и от на ниска цена, по-евтино. Можеш да се „ запишеш ”, да се „ отпишеш ”, да минеш за някакъв интервал на „ стендбай ” като предупредиш (или не предупредиш); да вземеш от някого карта и тунер и да ги „ съживиш ” вместо титуляра. Наистина, няма такава свободия при другите днешни БГ-оператори. Бъркам ли, че по-важно е качеството на услугата. Понеже, щом искаш да гледаш необятно и доста, няма да се правиш на Андрешко; избираш, харесваш, плащаш си и би трябвало да си удовлетворен. С тези, дето си зяпаме у нас, доводът за качеството ми идва по-меродавен. Но – в случай че осъждам тъкмо по форумните излияния – ние се оплакваме, плащаме и си стоим. А избор към този момент има. Т.е. ние сме си отговорни. Обществената метафора, че младите дали своят вот с краката си през Терминал 2 – в тази ситуация с малкия екран, очевидно не се случва (навик, мързел или мазохизъм?). Затова и измененията вървят единствено към надолу – макар положителните планове на хартия и в подозрително подготвени софтуерни оферти.
Оо, да не не помни да осветля всички, които си търсят приемници с карта през уеб страниците „ купи-продай ”. Внимание! От първа ръка: паричките ви отиват на… телевизия. Нищо няма да активирате – с изключение на, вероятно, продавачът да е от вашия град и да има половин час за губене. Купувате уред с карта, има действителен титуляр – заплащането от Петрич на Силистренски клиент не е невероятно, само че в случай че е имало спиране, би трябвало да имате ЕГН и други персонални данни за рестартиране на услугата. А в случай че желаете прекачване: единствено с полагане на персонални подписи от стар/нов притежател в офиса.

Ако не гледате Булситкома, може би се съмнявате в белите абонатски ядове? Ето няколко отзиви от тематики от форума. Най-напред за модерните „ фюжън ”-приемници, които „ не стопират ”, щом на открито прокапе или задуха…
Juliusceaser, 20.11.2019: „ Проблемите са, изреждам: 1. Загуба на звука на всички канали след прекосяваме през ID Xtra; 2. Загуба на картина и тон поради недобър контакт на HDMI кабела с входа на Fusion-а; 3. Включване на Fusion приемника, ей по този начин от нищото, когато му скимне (особено прелестно е през нощта); 4. Повечето 4K канали насичат, за което има не едно или две недоволства от клиенти, при други пък няма проблеми. ”
mr77, 19.02.2020 (по мотив на един от изредените горе проблеми и „ разрешаването ” му по неандерталски): „ И на ТВ е изключена и отново се случва. Звънях в Булсатком, споделиха, че не можело да се случва щом е изключено, а то е изключено, ще звъня ли да ги запитвам в случай че нямах проблем? Единственото работещо решение е ваденето на кабела, само че това е тъпня. ”

Понеже след това ще опиша най-най-новата им софтуерна джаджа, която работи, само че не се ръководи, от персонален вчерашен опит, по „ трасето ” на апаратурите марка „ Флийнтстоун ”, които се оферират на клиентите, резюме от тях.
Mcd, 07.08.2020: „ Срамота в 21-ви век един прогнил тв бокс да не могат да оправят, а спътници ще изстрелват. Единствения + на този оператор беше конкурентната цена, само че в последно време и нея я подвигнаха и скоро няма да има причина да се стои ня тях. Аз персонално не виждам за какво да заставам макар, че съм от години клиент: 1. Качеството на по този начин наречените ХД канали е отвратитлено спряко който и да е различен оператор. 2. ИПТВ устройството е скапано - забива, включва се единствено, ХДМИ ЦЕЦ не работи, постепенно е, плейването на записано предване е лагаво. 3. Няма съвсем никакви записани канали - несъмнено са 10% от всички. 4. Добавят се някакви малоумни съветски и патагонски канали за заряд, а смислените канали са преместени в нов проект ПРЕМИУМ ПЛЮС с цел да се подвига цената. Скоро чакаме ПРЕМИУМ ++, +++. 5. Интернешънъл интернета е с неприятно качестви и огромен лаг - очевидно поставят тхротлинг, тъй като една обикновена онлайн игра не мога да изиграя - даже не е риъл тайм а е търн бейсд. Същата игра през мобилния ми интернет ХВЪРЧИ. Цената стана прекомерно висока за тези взаимни отстъпки - стартират да ми омръзват и ще се разделяме в случай че не се вземат в ръце. ”

Преписвам всичко това, комай някой от новите шефове да прочете тук, щом не чете мненията на тези, които му заплащат таксите. С изявленията и обещания… тя, страната отпътува, какво тук значи някакъв си Булситком. И в случай че читателят се чуди все така ли е било, последно мнение от препатилите. Даже с поддръжка към горките чиновници в офисите им (още няма омазани витрини с яйца и домати, нали).
Skalistiq, 13.12.2016: ”Искам да насочва апел към клиентите на Була, посещаващи този конгрес - при проблем, НЕ СИ Гражданско отделение ИЗКАРВАЙТЕ НА СЛУЖИТЕЛКИТЕ в офисите. Бъдете сигурни, че всяка една от тях е постъпила на работа с желанието да бъде общителна с клиентите и лоялна към компанията. Но същата тази компания им описа играта... Да отговаряш негативно, години наред... - в какъв човек ще се превърнеш. - Интернет - няма! Приемници - няма! Допълнителни приемници - и спомагателни няма! Дистанционни - няма! Дайсеци и монтаж на спомагателна антена - няма! Стойки - няма! Канали с НД качество - няма! НВО - няма! Фюжъни - не сме ги виждали! ИПТВ - не сме и чували... Единственото, което можем е - да Ви вземем таксата... а в случай че търсите нещо, общително да ви излъжем - да наминете другата седмица. ” (правописът и препинателните са запазени)

А в този момент да пусна новия епизод от трагикомедията. Развалиха се HD-каналите на приемника (стар „ захаринчо ” ZHD 210; с който можеш да подадеш картина и през RCA-чинчовете, в случай че HDMI кабела или чипа откажат). Проби с това-онова, викнах техниците. Отзивчиви и два дни правихме още проби всякакви. Трябваше да се сменя приемника (нямах шанс да е единствено от трансформаторчето). И… знамение! Имали приемници. Съвсем нови. Последно потомство, дет’ се вика. Кутийка 9 х 9 х 2.5 см. Вързаха я, благодарих и си отпътуваха, а аз хванах отдалеченото да си подредя „ навиците в къщата ”. След два часа зяпах мълчалив в нищото над екрана.
Няма да градирам по значимост и по нелепост. Във форума има единствено 4 отзиви за новите GM100 (едва от 2-и т.мес., да си изям и късмета) – едното е:
DevNull, 03.10.2020: „ Обърнете внимание на държанието часовника на екрана като го изкарате. Иначе фаворитен лист няма. HDMI CEC няма. Има заложена някаква мултимедия която естествено не работи. ”
Синият бутон, който изваждаше сигнал/транспондери – води към таймер за изключване. „ Онова ”, горе в небето, отдето гледаш, се открива някъде-си, само че единствено за една позиция. Другите ги няма. Когато с „ Enter ”-а (или ОК) извадиш в ляво на екран реда на каналите и превърташ нагоре-надолу, за посочения канал не излиза минималното инфо къде си, какво върви сега.
В „ Списъка на каналите ” (main menu) има цвят и икони за пренасяне, само че нищо не се мести наникъде. Което е 777 и е пред 999, там и си стои, каквото и да цъкаш. Тук можеш да задаваш „ Любими ” (Favorits) в групи – новинарска, спортна, филмова… И тъкмо си мислиш, че най-малко ще си подредиш стратегиите: голяма греда! Дънер на боабаб просто. Няма „ Любими ”. Има групи, които се вадят през „ Окея ”, по-късно „ pip ”, по-късно скрол единствено в дадената група. Да напомня: там пък 101 не може на практика (само е „ замислено ”) да иде след 202. По-добре да не редиш безусловно нищо и да оставиш „ Всички ” вкупом. Проумяваш го след няколко часа. Иначе си на Канала (решил си, че е „ Новини ”), желаеш да идеш на Дискавъри (логично, или „ обществен ” или „ учебен ”), тц! Не става по този начин. Излизаш от едната група, влизаш в другата, търсиш къде е програмата там. Т.е. нареждане няма. Опитваш задаване на „ бърз бутон ”. Отвежда те към друга стратегия в друга група, която стартира с писмен знак от определения бутон. Откъм улеснение, това е най-голямата подигравка с дочакалия нов тунер клиент. В „ настройки на екрана ” потребно се настройва единствено прозрачността на менюто, в „ час ” има ГМТ, но няма часовник; за проявление на екрана така и не го открих.
Отпред на кутийката липсва ЛЕД-индикацията на кой канал си. А откъм гърба има единствено ток, HDMI, един тъничък жак за външно аудио и USB за записи и „ капризи ” – които са в менюто, но още не са „ пуснати ” от софтуера. За 4-5 часа работа „ табакерата ” единствено със странични отвори, загря като руски ролков магнетофон отпреди половин век. Подигравка отвред.

 (Gagdz.com; 24.05.2016.) from Gagdz.com (24.05.2016.)

И отидох в офис да си желая остарелия правоприемник. Нямали, само че и не можело. Под сурдинка: тествали новите „ кутийки ”, ами да, нищо не работи в тях, с изключение на единствено картина и тон, но към този момент други приемници няма да се дават. Зле са, доста са зле, май се чака нов програмен продукт. Това е ситуацията. (Картината и звукът, след половин ден опити да намеря къде е каквото желая да виждам, са единствените допустими съставни елементи в кутийката.)
Както един от най-помагащите и дружелюбни на молби и въпроси във форума е написал в последното (до момента), едвам четвърто мнение за супер-уреда: А бре ти май искаш всичко да работи.

Понеже съм предплатил нещичко, давам обещание до края на месеца или да съм се вредил с правоприемник (стар/нов, само че с работещи потребни функции), или до Коледа да съм напуснал театъра на трагикомедиите. Ще се предложа в роля на морско свинче на различен. Нали въобще у нас е по този начин: всички са маскари. Е, идва време да дам на другиго да изпитва търпението ми. Може пък да е по-сносно за двама ни. През това време ще пропагандирам както/където мога да изхвърлим разните фюжъни, да пробваме други илюжъни. Ще попитам КЗП те могат ли да защитят потребителите в платени безхаберия, разнообразни от хлебарка в сиренето. По-важното е, мисля си, че ще гласоподавам с моите пари. Колкото и да са. И се надявам и други драги фенове да оценят гласа си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР