Сицилианският град Тройна пуска обява за продажба на десетки изоставени

...
Сицилианският град Тройна пуска обява за продажба на десетки изоставени
Коментари Харесай

Този регион в Сицилия предлага къщи за €1 и ще ви плати за да ги ремонтирате

Сицилианският град Тройна пуска публикация за продажба на десетки изоставени домове в центъра на града за цена по-малко от тази на едно еспресо -1 евро. Местните управляващи толкоз желаят да привлекат нови поданици в града, че даже оферират да оказват помощ за разноските за възобновяване на парцелите на тази купувачи, които се съгласят да обитават там.

Кметът Себастиано Фабио се надява схемата, която започва в края на ноември, да вдъхне нов живот в историческия център на града. Районът опустява през последните няколко десетилетия тъй като доста хора, и се местя в по-модерни къщи към Тройна, или напущат града. Модерните и блестящо боядисани къщи в Трoйна са в огромен контрастност с по-старите, рушащи се жилища с ръждясали балкони и тераси, написа CNN.

Въпреки, че интернационалните пътувания понастоящем са лимитирани заради продължаващата пандемия, заинтригуваните купувачи могат да прегледат наличните парцели на уеб страницата и да изпратят план за възобновяване на парцела.

В момента планът работи на правилото " първи пристигнал, първи обслужен ". Ако обаче търсенето се усили, кметството ще избира купувачите въз основа на качеството на техните проекти за възобновяване на парцелите.

Тези, които изберат да закупят някой от наличните парцели, би трябвало да се съгласят със няколко е условия. Трябва да внесат гаранция за депозит от 5000 евро, която ще им бъде върната след привършване на ремонтните действия.

План за ремонт на къщите може да бъде показан до една година след покупката, а работата може да стартира две години откакто купувачът придобие парцела. Ремонтните действия би трябвало да приключат до три години след покупката.

Тези, които изберат да закупят жилище от едно евро, могат да получат до 15 000 евро за обновяването на парцелите, както и още 10 000 евро за енергийна успеваемост.

Ако въпреки всичко купувачът не желае да се занимава с поправяне на срутен парцел, само че желае да бъде непрекъснат гражданин на Тройна, има и друга алтернатива - управляващите са подготвени да ви дават до 8 000 евро за закупуване на дом, за който не се изисква възобновяване.

" Често се случва, че купувачи да дойдат с желанието да купят парцел за едно евро, само че в последна сметка да се договорят за а реновирани къщи, които стартират от 10 000 евро ", споделят управляващите.

Благодарение на релативно ниските цени на локалните недвижими парцели, няколко нови поданици са се сдобили с парцели за към 5000 евро тук.

Има доста преимущества при закупуването на дом в Тройна. Освен че новите притежатели имат право на безвъзмездна детска градина за децата си, както и безвъзмезден учебен рейс, те не са длъжни да заплащат налози върху имуществото в продължение на три години.

Районът, в който са обявите за къщите, е на към 500 метра от по-новите, и по-населените региони на града, само че въпреки всичко има още има няколко магазина и питейни заведения за дребното поданици, които живеят в центъра, където са обявите за къщите.

Градът е ситуиран посред 4000 хектара гора с езеро и бистри потоци, идеални за конна езда и разходки.

През лятото в града има типичен театрални представления, както и живописни занаятчийски панаири с ръчно направени барабани, предмети от ковано желязо и везба.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР