Систематичната кампания за в руските медии, целяща насаждане на съмнения ...

Систематичната кампания за в руските медии, целяща насаждане на съмнения

Доклад: Дезинформацията за COVID има обратен ефект в Русия

Систематичната акция за в съветските медии, целяща втълпяване на подозрения и опасения във връзка с западните имунизации , даде противоположен резултат , защото ежедневният брой на смъртните случаи в Русия нарасна до рекордни нива . Това се споделя в отчет на Европейски съюз , представен от Ройтерс.

В изследването на Европейския съюз се изтъква, че съветската държавна телевизия Ар Ти и други медии са посаждали на европейските си уеб сайтове на разнородни езици, в това число на съветски , съмнение към ефективността и сигурността на имунизациите . " Дезинформацията може да убива. Това би трябвало да се има поради , когато виждаме кремълските медии да не престават да популяризират неистини за COVID-19 и имунизациите , даже когато бройката на жертвите в Русия нараства " , се споделя в европейски отчет , озаглавен " Преглед на дезинформацията " .
 Нова мутация на Covid се появи в Русия  Нова мутация на Covid се появи в Русия
Нова мутация на ковид , носеща името AY.4.2, бе открита в Русия. Вирусолози предполагат, че това ще е следващият силно инфектиран ща...

Кремъл отрича всички твърдения за дезинформация, отправяни от Европейски съюз , който разгласява редовни доклади и се стреми да работи с Гугъл, Фейсбук, Туитър и Майкрософт за ограничение на разпространяването на фалшиви вести . Европейският съюз оповестява , че е документирал съветска дезинформация още през цялото време на пандемията през януари предходната година. Според Европейски съюз това е част от по-широки старания на Русия да отслаби и разедини западните общества.

За последното денонощие Русия регистрира 1036 смъртни случая, свързани с ковид , както и 36 339 новозаразени, връх и по двата индикатора , а кметът на Москва обяви карантинни ограничения , влизащи в действие от 28 октомври.

Източник: actualno.com