Систематичната кампания за дезинформация в руските медии, целяща насаждане на

...
Систематичната кампания за дезинформация в руските медии, целяща насаждане на
Коментари Харесай

Доклад на ЕС: Дезинформацията за ковид има обратен ефект, смъртните случаи в Русия растат

Систематичната акция за дезинформация в съветските медии, целяща втълпяване на подозрения и опасения във връзка с западните ваксини даде противоположен резултат, защото ежедневният брой на смъртните случаи в Русия набъбна до рекордни нива, се споделя в отчет на Европейски Съюз, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В проучването на Европейския съюз се акцентира, че съветската държавна телевизия Ар Ти (RT) и други медии са сели на европейските си уеб сайтове на разнообразни езици, в това число на съветски, съмнение към ефикасността и сигурността на имунизациите.

" Дезинформацията може да убива. Това би трябвало да се има поради, когато виждаме кремълските медии да не престават да популяризират неистини за КОВИД-19 и имунизациите даже когато броят на жертвите в Русия нараства ", се споделя в европейски отчет, озаглавен " Преглед на дезинформацията ".

Кремъл отхвърля всички изказвания за дезинформация, отправяни от Европейски Съюз, който разгласява постоянни отчети и се стреми да работи с Google, Facebook, Туитър и Майкрософт за ограничение на разпространяването на подправени вести.

Европейският съюз оповестява, че е документирал съветска дезинформация още през цялото време на пандемията през януари предходната година. Според Европейски Съюз това е част от по-широки старания на Русия да отслаби и разедини западните общества.

За последното денонощие Русия регистрира 1036 смъртни случая, свързани с ковид, както и 36 339 новозаразени, връх и по двата индикатора, а кметът на Москва разгласи карантинни ограничения, влизащи в действие от 28 октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР