Системата за видеоповторение (VAR), която бе въведена в английската Висша

...
Системата за видеоповторение (VAR), която бе въведена в английската Висша
Коментари Харесай

VAR предизвика скандал още в началото на сезона в Англия

Системата за видеоповторение (VAR), която бе въведена в британската Висша лига от сегашния сезон, докара до скандал още при второто огромно дерби. То бе във II кръг - сред първенеца " Манчестър С " и четвъртия в класирането от предишното състезание (и финалист в Шампионската лига) " Тотнъм ". Двубоят в Манчестър приключи 2:2, само че най-спорният миг се случи в добавеното от рефера Майкъл Оливър време.

Тогава нападателят на " Сити " Габриел Жезус означи гол, който трябваше да донесе успеха за домакините. Попадението обаче бе анулирано поради игра с ръка на Аймерик Лапорт, доказана и от ВАР. Спомените незабавно се върнаха към мача сред двата тима от април т.г. Тогава в 1/4-финал реванш за Шампионската лига " Манчестър С " победи " Тотнъм " с 4:3 още веднъж вкъщи, като решителният трети гол за лондончани, вкаран от Фернандо Йоренте, бе зачетен след консултация с VAR, макар че испанецът игра с ръка. Тогава и гол на Стърлинг за " Сити " бе анулиран, също след VAR.

Поредното решение в ущърб на тима разгневи мениджъра на " Манчестър С " Хосеп Гуардиола. " Има нужда да се подобри тази система. В момента съдийските решения по време на мач не са изцяло ясни. Как по този начин в мача с " Челси " (б.р. - мача за Суперкупата на Европа) това на Кристенсен не бе игра с ръка, а през днешния ден на Лапорт бе игра с ръка?! Тези неща би трябвало да се изяснят. Защо на Фернандо Йоренте нямаше отсъдена игра с ръка в 1/4-финала в ШЛ предишния сезон, а в този момент е отсъдена?! В един случай това е нарушаване, а в различен - не. Имаше и дузпа за нас. Родри бе повален, само че в този миг VAR очевидно пиеше кафе. Тези положения би трябвало да се гледат деликатно... Случва ни се за повторно и е доста тежко. Попитайте ВАР, попитайте огромните босове в Лондон за какво се случват сходни неща! ", разяснява разпалено испанецът.

От своя страна мениджърът на " Тотнъм " Маурисио Почетино одобри метафизичен обстановката: " Отправял съм рецензии към тази система в предишното, само че ще би трябвало да приема отсъжданията след нейната интервенция. Това важи и за бъдещите обстановки, които в даден миг няма да са в наша изгода... Това е просто едно предписание и би трябвало да го приемем ".

Други срещи от кръга: " Арсенал " - " Бърнли " 2:1, " Астън Вила " - " Борнемут " 1:2, " Брайтън&Хоув Албиън " - " Уест Хем " 1:1, " Евертън " - " Уотфорд " 1:0, " Норич " - " Нюкасъл " 3:1, " Саутхемптън " - " Ливърпул " 1:2.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР