Системата за видео повторения VAR и четвъртата смяна в мачовете

...
Системата за видео повторения VAR и четвъртата смяна в мачовете
Коментари Харесай

Видеоповторения и четвърта смяна на Мондиала

Системата за видео повторения VAR и четвъртата промяна в мачовете от елиминационната фаза са най-новите прелюдия за Мондиал 2018 в Русия. Историческото решение бе взето по време на срещата на международната футболна асоциация в столицата на Колумбия Богота.
Видео асистенти към този момент има на срещите от Серия А, Бундеслигата и ФА Къп. Но даже и тя търпи претърпя редица рецензии през актуалната акция.
„ Надявам се, че с VAR даваме на съдиите инструмент за понижаване на грешките – призна президентът на ФИФА Джани Инфантино. – Това е изключително значимо за мачове от огромен конгрес като международното състезание. Абсурдно е в днешно време всеки, който гледа мач от дивана, да знае дали е имало неточност, а реферите – не. В началото и аз бях надъхан скептично, само че в случай че не опитате, няма да знаете коствало ли си е нещо или не. Всеки арбитър позволява решаваща неточност приблизително по един път на три мача. Анализът ни сподели, че с помощта на VAR това към този момент става веднъж на 19 срещи. “
Другото значимо решение на ФИФА пък визира Ирак, откакто централата подвигна 30-годишната възбрана за осъществяване на интернационалните срещи в градовете Арбил, Басра и Кербала.
А първите домашен срещи на иракчаните са още този март, когато националният тим приема Катар и Сирия в другарски шампионат.
Инфантино даде обещание да прегледа въпроса и за рухването на възбраната за сходни срещи на територията на Багдад.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР