Системата за противовъздушна отбрана, подпомагана от изкуствен интелект, може да

...
Системата за противовъздушна отбрана, подпомагана от изкуствен интелект, може да
Коментари Харесай

Китайски изкуствен интелект предсказва траекторията на свръхзвуковите ракети

Системата за противовъздушна защита, подпомагана от изкуствен интелект, може да оцени евентуалната траектория на приближаващо оръжие и да инициира ответен удар с три минутно изпреварване, споделят специалистите.

Изследователи от Академията за ранно предизвестие на Военновъздушни сили в Китай обявиха, че са създали технология, основана на изкуствен интелект. Той предсказва траекторията на свръхзвуковите ракети, даже когато те се доближават до задачата си с пет пъти по-висока скорост от тази на звука, оповестява South China Morning Post (SCMP).

Свръхзвуковата ракета може да лети със скорост, доста по-висока от скоростта на звука, и да остане отвън полезрението на системите за противовъздушна защита за продължителни интервали от време. Русия, Съединени американски щати и Северна Корея към този момент тестват модели на тези оръжия. Очаква се още страни да се причислят, като Китай се стреми да създаде контрамерки.

Сега учените са създали неповторим логаритъм за надълбоко образование, който отстранява шума от сигнала и работи като човешки мозък, с цел да се концентрира върху най-новите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР