Системата за противовъздушна отбрана е действала задоволително срещу нападението с

...
Системата за противовъздушна отбрана е действала задоволително срещу нападението с
Коментари Харесай

Путин писа задоволителен 3 на ПВО на Москва

Системата за противовъздушна защита е работила приемливо против нападението с дронове против Москва, само че има какво да се усъвършенства, съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от " Интерфакс ".

" Системата за противовъздушна защита на Москва е работила безпроблемно, приемливо ", съобщи Путин в отговор на въпрос на Светлана Чупшева, общоприет шеф на Агенцията за обществени начинания.

 

Руският водач разяснява утринната офанзива на БЛА против столицата и района по време на посещаване в креативното пространство " Зотов ".

 

" Със същите проблеми се сблъскахме и на летището Хмеймим в Сирия. Площта на нашата авиобаза " Хмеймим " и Москва, голям европейски мегаполис, просто не могат да се съпоставят ", сподели президентът.

" Ясно е какво би трябвало да се направи, с цел да се уплътни противовъздушната защита в столицата. Ние ще го създадем ", акцентира Путин.

 

Той е уверен, че Киев е атакувал жилищни здания в Москва и Московска област в отговор на съветския удар по един от центровете за взимане на решения - щаба на украинското военно разузнаване.

" Вече говорихме за опцията за удари по центрове за взимане на решения. Разбира се, щабът на военното разузнаване, който беше ударен преди два или три дни, също попада в тази категория ", сподели той.

Путин съобщи: " В отговор киевският режим демонстративно избра различен метод да се опита да сплаши Русия, да сплаши съветските жители и да нанесе удари по жилищни здания. "

 

" Това, несъмнено, е явен симптом за терористична активност ", добави той.

Той сподели още, че Киев предизвика съветската страна да работи по огледален метод.

" Обезпокоен съм от опитите за провокиране на ответна реакция от страна на Русия. Очевидно това е изчислено на: да ни предизвикат към огледални дейности. Ще забележим какво да вършим по този въпрос ", загатна Путин.

 

Руските въоръжени сили нанасят удари извънредно с далекобойни високоточни оръжия и единствено по обекти на военната инфраструктура. Разбира се, част от тези удари са ориентирани против военния щаб, както и против щаба на украинското военно разузнаване, който беше ударен два пъти ”, съобщи още Путин.

 

Си Ен Ен опровергава казаното от него, като показва, че през последните няколко дни Русия удари здравно заведение в Днепър и изстреля повече от 50 дрона против Киев, нанасяйки голям брой вреди по цивилна инфраструктура.

 

Същевременно Украйна отхвърли да е пращала дронове против Москва.

„ Русия си резервира правото си да предприеме най-строги ограничения в отговор на терористичните офанзиви на киевския режим ”, оповестиха пък от съветското външно министерство и прибавиха: „ Уверенията на представители на НАТО, че режимът в Киев няма да нанесе удари надълбоко в съветска територия, се оказват изцяло лицемерни ”.

 

Следственият комитет на Русия пък образува наказателно дело по случая с офанзивата против Москва. Руското вътрешно министерство разгласи двама високопоставени украински фигури в своя лист за търсене: Валерий Залужний, командващ на въоръжените сили на Украйна и Александър Сирски, командващ украинските сухопътни войски.

 

Киев не пое отговорност нито за първата, нито за втората офанзива с дрон против Москва.

 

В Москва започнаха да конфигурират спомагателни системи за противовъздушна защита още през януари. Тогава провоенни блогъри предвидиха, че може да има офанзиви с дронове против съветската столица.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР