Системата за предупреждение за опасно приближаване към земята на астероиди

...
Системата за предупреждение за опасно приближаване към земята на астероиди
Коментари Харесай

В Слънчевата система се появи необичаен и много странен обект

Системата за предизвестие за рисково доближаване към земята на метеорити АТЛАС е разкрила първия троянски метеорит , който има опашка на комета, оповестява уеб сайтът Phys.org.

В началото на месец юни 2019 година експертите от упоменатия план засякоха метеорита 2019 LD2 в орбита към Юпитер. При идващите наблюдения бяха доказани признаци на комета при този обект , включително и съществуването на газово-прахова опашка . В края на 2019 година и началото на 2020-а беше изяснено, че метеоритът е минал зад Слънцето.  През месец април тази година той още веднъж се появи в нощното небе, като резервира кометната си интензивност.

Тъй като метеоритът е троянски, той се движи по същата орбита, на която е Юпетер. Той се намира а едно и също разстояние от планетата в точката на Лагранж. LD2 лети преди Юпитер в състав от облак метеорити, в който се намират стотици небесни тела.

Повечето от " троянците " са били " пленени " в тази област преди милиарди години и всевъзможен лекомислен лед от дълго време се е изпарил при тях. Но под повърхността той някъде е могъл да се резервира и LD2 може да послужи за доказателство на тази теза.

Астероидът-комета може да е бил прихванат от Юпитер напълно наскоро . Според друга версия кометните свойства при него може да са се появили при конфликт с различен метеорит, който е разкрил леда под повърхността му и той е почнал да се изпарява.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР