Сиси forever, или какво германците гледат на КоледаПринцеса Елизабет Баварска,

...
Сиси forever, или какво германците гледат на КоледаПринцеса Елизабет Баварска,
Коментари Харесай

Сиси forever, или какво германците гледат на Коледа

Сиси forever, или какво германците гледат на Коледа
Принцеса Елизабет Баварска, императрица на Австро-Унгария, е имала два живота: действителен и екранен. И последният продължава до ден-днешен...

На 24 декември 1837 година се ражда принцеса Елизабет Баварска, именитата Сиси, станала брачна половинка на австро-унгарския император Франц Йосиф I. Тя е една от най-интересните дами на своята ера, поетеса, професионален жокей, още тогава тя е водила живот, характерен за актуалните богати дами: диети, спорт, пътувания в слънчевите кътчета на Европа.

Но международната популярност спохожда императрицата години по-късно след нейната гибел – в средата на предишния век, когато на екран излиза фамозната австрийска кинотрилогия: „ Сиси “, „ Сиси – младата императрица “ и „ Сиси – съдбоносните години на една императрица “. Образът на почтената принцеса, трансформирала се в една от най-влиятелните дами на Европа, се извършва от Роми Шнайдер. Тази роля й завоюва международна популярност – не по-малка, от тази на самата Сиси. И нито една Коледа в Германия не минава без „ Сиси “ на телевизионния екран.

Тайната на триумфа на филмите с Роми Шнайдер

Филмът се употребява с умопомрачителна известност в Германия и Австрия. Когато на 8-та минута на първата част от трилогията на кон с алена рокля се появява младата Сиси, 17-годишната по това време Роми, и крещи „ Гутен Морген! “, в кинозалите сърцата спираха да бият.

А какъв брой прочувствено храни младо еленче от бутилка! И по какъв начин благо и директно споделя „ ти “ на своята майка! А фразата „ Моето занимание е ездата! Моите обичани цветя са алените рози! Моето обичано лакомство е ябълковият щрудел! “ - знаеха наизуст и повтаряха всички девойки от Германия и Австрия.

Най-подкупващият подробност на тези филми, с изключение на Роми Шнайдер, беше фактът, че огромна част от историята пресъздадена на екран е истина. /ДВ
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР