Сирийското външно министерство заяви днес, че ще разглежда всяко турско

...
Сирийското външно министерство заяви днес, че ще разглежда всяко турско
Коментари Харесай

Сирия заяви, че всяко турско нахлуване би било равносилно на военни престъпления

Сирийското външно министерство съобщи през днешния ден, че ще преглежда всяко турско военно навлизане на своя територия като " военни закононарушения и закононарушения против човечеството ", съобщи Ройтерс.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган този понеделник сподели, че Анкара скоро ще сътвори зони на сигурност 30 километра оттатък южната си граница, с цел да се бори против по неговите думи терористични закани. Най-вероятно той визираше кюрдски въоръжени групи в Северна Сирия, отбелязва Ройтерс. Анкара към този момент извърши три нахлувания в Северна Сирия от 2016 година насам, ориентирани главно против подкрепяните от Съединени американски щати Отряди за национална самозащита на сирийските кюрди.

Дамаск счита нахлуванията за нарушавания на суверенитета и териториалната целокупност на Сирия. Сирийското външно министерство през днешния ден съобщи, че е изпратило писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации и Съвета за сигурност, в което дефинира дейностите на Турция като нелегитимни.

" Те са равносилни на военни закононарушения и закононарушения против човечеството ", се споделя в изказване на държавната осведомителна организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР