Сирийското външно министерство, на фона на опита на бойците от

...
Сирийското външно министерство, на фона на опита на бойците от
Коментари Харесай

МВнР на Сирия поиска извеждането на военния контингент на САЩ от страната

Сирийското външно министерство, на фона на опита на бойците от терористичната формация " Ислямска страна " да завладяват пандиза в град Ал Хасеке, още веднъж изиска изтеглянето на американския боен контингент от североизточната част на страната.

Според формален Дамаск дейностите на Сирийските демократични сили и американската авиация са довели до разрушаването на инфраструктурни уреди в едноименната провинция АлХасеке,. Сирийското външно министерство добави, че " хиляди фамилии са били принудени да изоставен домовете си в търсене на леговище на територията, следена от сирийското държавно управление ".

“Сирийската арабска република за следващ път осъжда дейностите, които разселиха хиляди сирийски жители и изостриха страданията им, и упорства за евакуиране на американския боен контингент “, се споделя в изказването на външното министерство.

В официалното съобщение на външното министерство се отбелязва още, че дейностите на американските сили и бойците на Съюз на демократичните сили „ се приравняват на военни закононарушения и закононарушения против човечеството “.

В четвъртък вечерта сирийските медии оповестиха, че терористите от “Ислямска държава” са се пробвали да избягат от затвор в АлХасеке на територията, следена от арабско-кюрдските Сирийски демократични сили. Според някои отчети няколко бойци на Съюз на демократичните сили са били убити и ранени вследствие на детонация на автомобил-камикадзе покрай пандиза.

В събота телевизия “Ал Арабия” заяви, че Съюз на демократичните сили, с поддръжката на американските военни, са подхванали следващото нахлуване на пандиза в АлХасеке, в част от чиито здания не престават да участват бойци на “Ислямска държава”. Според канала за няколко дни боеве кюрдските „ специфични сили са ликвидирали 56 терористи “. Броят на жертвите измежду бойците на Съюз на демократичните сили е достигнал до тридесет и три.

Кюрдските въоръжени формирования, с поддръжката на американските военни, сега управляват по-голямата част от провинциите АлХасеке и Ракка, както и някои селища в провинциите Алепо и Дейр езЗор. Включително под техен надзор са и множеството от кварталите на градовете АлХасеке и Камишли.

Официален Дамаск не признава самостоятелната администрация в североизточната част на Сирия, която управлява териториите на изток от Ефрат, и военното им крило - " Сирийски демократични сили ". Дамаск към този момент е провел няколко безплодни кръга от договаряния с самостоятелната кюрдска администрация.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР