Сирийското правителство настоя днес турските сили да напуснат град Африн,

...
Сирийското правителство настоя днес турските сили да напуснат град Африн,
Коментари Харесай

Сирийското правителство настоя турските сили да напуснат Африн

Сирийското държавно управление настоя през днешния ден турските сили да изоставен град Африн, откъдето в неделя изтласкаха кюрдските Сили за отбрана на народа, съобщи Ройтерс.

" Съобщението на режима на турския президент, че техните нашественически сили управляват Африн, е нелегитимно ", съобщи сирийското външно министерство в писмо до Организация на обединените нации.

В писмото се споделя, че Сирия упорства нашествениците неотложно да се изтеглят от сирийската територия, която са окупирали.

Същевременно Държавният департамент на Съединени американски щати изрази мощно безпокойствие във връзка филантропичната обстановка в Африн, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Съединените щати не работят в региона на Африн и са " надълбоко обезпокоени от новините оттова през последните 48 часа ", акцентира говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

Науърт сподели, че турската атака е прокудила от града огромна част от жителите му. Тя прикани главните участници в спора – Турция, Русия и сирийският режим – да разрешат на филантропични организации да доближат до бежанците и да разработят стратегия за тяхна сигурност и непринудено връщане по домовете им.

Науърт акцентира, че Съединени американски щати имат ангажимент към своята съюзничка в НАТО Турция и нейните опасения за личната й сигурност, само че имат и ангажимент към своите сътрудници от Сирийските демократични сили в взаимната битка с " Ислямска страна ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР