Сирийският център за наблюдение на правата на човека отбеляза, че

...
Сирийският център за наблюдение на правата на човека отбеляза, че
Коментари Харесай

След Толкова Години Война: Асад Най-Накрая Разгроми Бунтовниците!

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида означи, че това е най-големият триумф за режима на президента Башар ал Асад от началото на започнатата от него преди повече от три месеца атака против бунтовниците в провинциите Идлиб и Хама.

Правителствените сили са си върнали стратегическия град Ал Хабит, в южната част на северозападната провинция Идлиб.

" Падането на Ал Хабит в ръцете на режима е значимо, тъй като доближава неговите сили до Хан Шейхун, най-големия град в южен Идлиб ", изясни шефът на основаната във Англия мониторингова организация Рами Абдел Рахман. Той означи, че сирийските държавни сили в този момент са единствено на 8 километра от Хан Шейхун и напредват към него.

Контролът върху Ал Хабит също така ще разреши на режима да затегне примката към бунтовническите региони в северната част на граничещата с Идлиб централна провинция Хама, добави Абдел Рахман.

Той заяви, представен от Франс прес, че в сраженията през днешния ден са били убити 38 бойци - 14 от държавните сили и 24 бунтовници, в това число от джихадистката формация Хаят Тахрир аш Шам (бившия клон на терористичната мрежа Ал Каида в Сирия).

Вчера в боевете са починали общо 70 души - 32 от държавните сили и 38 бунтовници и джихадисти.

Около 400 000 души по данни на Организация на обединените нации са били принудени да изоставен домовете си от началото на огромната атака на сирийските държавни сили, подкрепяни по въздух от своя съдружник Русия, против бунтовниците в Идлиб и Хама в края на април, отбелязва ДПА.

Франс прес цитира статистика на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида, съгласно която при акцията са били убити общо над 3000 индивида - повече от 810 цивилни, над 1200 бунтовници и джихадисти и повече от 1000 бойци от държавните сили.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР