Сирийските войски блокираха всички пътища около наблюдателния пункт на турските

...
Сирийските войски блокираха всички пътища около наблюдателния пункт на турските
Коментари Харесай

Силите на Асад блокираха пункт на турската армия в Сирия

Сирийските войски блокираха всички пътища към наблюдателния пункт на турските войски в град Морик, който се намира на границата на провинциите Идлиб и Хама, съобщи TACC, като се базира на репортаж на телевизия " Ал Хадас ".
Според публикуваната информация въоръжените опозиционни формирования от градовете Кфар Зейт, Ел Латамна, Лахай и Латмин в северната част на провинция Хама по-рано са се отдръпнали в Морик. Възможно е някои от бойците, които се сражаваха в град Хан Шейхун на юг от Идлиб, също да са се насочили натам, написа Агенция " Фокус ".
В началото на седмицата (19 август), турски боен ескорт не съумя да доближи до Морик поради боевете в региона на Хан Шейхун. Според изказване на турското министерство на защитата конвоят е нападнат от въздуха от сирийските Военновъздушни сили. Няма известия за загуби от турската страна, само че трима цивилни са починали, а 12 други – ранени.
По-рано денем министърът на външните работи на страната Мевлют Чавушоглу предизвести, че Турция няма да реалокира деветия бдителен пост от Морик на друго място. Според него Анкара е подготвена да предприеме " всички нужни ограничения, с цел да подсигурява сигурността в региона ". Турският министър посъветва Дамаск " да не си играе с огъня ".
Припомняме, че преди две години беше контрактувана демилитаризирана зона в Идлиб, Алепо, Латакия и Хама. Там към този момент има 12 наблюдателни пункта на турската войска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР