Сирийските въоръжени сили обявиха пълно прочистване на северните райони на

...
Сирийските въоръжени сили обявиха пълно прочистване на северните райони на
Коментари Харесай

Сирийската армия обяви пълно прочистване на северна Хама от терористи

Сирийските въоръжени сили оповестиха цялостно пречистване на северните региони на провинция Хама от терористични групи . Това съобщи представител на Генералния щаб на сирийската войска в изказване, излъчено по " Ал Екбария ", представен от ТАСС.

" По време на настъплението сирийските войски обкръжиха врага и нанесоха смазващо проваляне , освобождавайки 16 селища в северната част на Хама, както и град Хан Шейхун на юг на провинция Идлиб ", изяснява военният представител.

Инженерните звена на сирийската войска към този момент са почнали разчистват селата от мини и в прилежащата територия, където са открити минни полета, добавя той.

" Това се прави, с цел да могат локалните поданици да се върнат в стопанствата си допустимо най-скоро и да стартират да събират реколтата ", разяснява генералът.

Според него, " бандитските формирования не са в положение да спрат бързото нахлуване на доблестната сирийска войска , която е решена да почисти всички географски региони на Сирия от терористи и техните настойници ".

Според " Ал Екбария ", сирийските войски са взели контрола над всички селища в северната част на провинция Хама. Това се случва, откакто тази седмица войските превзеха град Хан Шейхун в южната част на Идлиб и отделиха бойците от техните линии за доставка .
 Ердоган към Путин: Атаките в Идлиб са опасност за националната сигурност на Турция
Ердоган към Путин: Атаките в Идлиб са опасност за националната сигурност на Турция

А Кремъл разисква унищожаване на терористични закани, произлизащи от региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР