Сирийските бойци се заричаха да убиват свине и неверници, излагаха

...
Сирийските бойци се заричаха да убиват свине и неверници, излагаха
Коментари Харесай

Кои са сирийците, които се бият на страната на Турция*

Сирийските бойци се заричаха да убиват " прасета " и " неверници ", излагаха на показ кюрдските си пленници пред камерите, а на нецензуриран видеозапис стрелят няколко пъти по мъж, легнал край автомагистрала със завързани зад тила си ръце.

Те са част от самопровъзгласилата се Сирийска национална войска, щурмовите групи в турската атака против съюзническите на Съединени американски щати кюрдски сили, които предходната седмица бяха изоставени, откакто президентът Доналд Тръмп подреди изтеглянето на американските войски от Северна Сирия.

Сирийските бойци, подготвени и финансирани от Турция, се афишират за продължители на протеста против сирийския президент Башар Асад. Но въпреки и измежду тях да има и ислямски екстремисти и някогашни членове на сирийски размирен фракции, доста от тях са арабски и тюркменски бойци от Северна и Източна Сирия, които имат лични ползи против кюрдите и известност, че правят принуждение и грабежи.

" Основният проблем с тези сили е техният престъпен темперамент ", сподели Елизабет Цурков, помощник на американския Институт за външнополитически проучвания, която е разговаряла с десетки от бойците и съобщи, че те наподобява са водени от предпочитание за власт и пари, а не от съответна идеология.

" Омраза към кюрдите, арабски национализъм, цялостна непоносимост към всякакво инакомислие и просто предпочитание за облага е движещата мощ на множеството злоупотреби ", сподели тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР