Сирийската противовъздушна отбрана (ПВО) е свалила ракети на военно-въздушната база

...
Сирийската противовъздушна отбрана (ПВО) е свалила ракети на военно-въздушната база
Коментари Харесай

Сирия съобщи за нова ракетна атака, похвали се, че я е отбила

Сирийската противовъздушна защита (ПВО) е свалила ракети на военно-въздушната база " Шайрат " при град Хомс – там, където бяха две от задачите, ударени от Съединени американски щати, Англия и Франция. Информацията е на Сирийската държавна телевизия и е представена от The Independent и AFP.
Телевизията сподели фрагменти на свалената ракета, само че от Пентагона твърдо оповестиха, че е нямало американска военна интензивност или военна интензивност на подкрепяни от Съединени американски щати съдружни сили в Сирия в региона и по времето, в което се твърди, че е свалена ракетата. Информацията е, че ракетата е свалена в понеделник късно вечерта (16 април). Израел пък не разяснява данните за опит за ракетен удар.
Припомняме, че авиобазата " Шайрат " беше обстреляна с 59 ракети " Томахоук " през предходната година, малко след химическата офанзива в град Хан Шейхун. При ударите рано сутринта на 14 април тази година, имаше две цели при град Хомс:
1. Складът за химическо оръжие Хим Шиншар, който е ситуиран западно от Хомс. Той е бил обстрелян взаимно от Съединени американски щати, Франция и Англия. Изстреляни са 9 ракети " Томахоук ", 8 английски крилати ракети Storm Shadow от изтребители " Торнадо " и " Тайфун ", както и 5 френски ракети, 2 от които са еквивалента на Storm Shadow – SCALP. Съединени американски щати смята, че обектът е погубен.
2. Бункерът за химическо оръжие Хим Шиншар, който се намира на към 7 километра от склада. Този обект е ударен единствено от френски ракети – 7 SCALP. И при този обект, и при предходния ракетите са изстреляни от изтребители " Рафал ", защитавани от изтребители " Мираж ". Този обект е понесъл " опустошения ", съгласно американска оценка.
Междувременно съветски източници оповестиха, че специалистите от ОЗХО ще дойдат в град Дума на следващия ден, 18 април. Става въпрос за 9 души, които към този момент са в Дамаск. Сирийски и съветски публични лица споделиха, че преди екипът да стигне до Дума, би трябвало да бъдат решени някои въпроси по отношение на сигурността. Командирът на съветските елементи за радиологична, биологична и химическа отбрана Игор Кирилов разяснява, че пътищата, по които ще мине екипът, би трябвало да бъдат тествани и разминирани, както и да бъдат тествани от специалисти на Организация на обединените нации, преди екипът на ОЗХО да тръгне за Дума.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР