Сирийската правителствена армия успешно отблъснала масираната атака на джихадистите от

...
Сирийската правителствена армия успешно отблъснала масираната атака на джихадистите от
Коментари Харесай

Боевете за сирийската авиобаза са прекратени, екстремистите на ИД са отстъпили

Сирийската държавна войска сполучливо отблъснала масираната офанзива на джихадистите от ИД на военното летище в провинция Дейр ез Зор в североизточната част на страната, заяви РИА Новости с позоваване на сирийски боен източник. „ Стълкновенията сред армията и екстремистите от ДАИШ (ИДИЛ на арабски език) на военната база в Дейр ез Зор са прекъснати. Армията отрази щурма, който стартира през вчерашния ден вечерта (сряда) и в хода на който е овладяна казармата на батальона за ПВО” – прецизирал източникът.

В постройката терористите не са намерили оръжие. Военните са направили контраофанзива за връщане на контрола над казармата. Загуби са понесли и двете страни.

Преди началото на офанзивата терористи-смъртници са взривили две БМП (бойни машини на пехотата) напълнени с взривно вещество.

Миналата сряда терористи от групировката „ Джейш ал Фатх” за завладели втората по величина в Сирия авиобаза Абу Зухур в северозападната провинция Идлиб. Силни пясъчни стихии са попречили на Военновъздушни сили да нанесат удари по съперника. След тридневни боеве базата е изоставена от държавните войски.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР