Сирийската армия успя да нахлуе тази нощ в Източна Гута,

...
Сирийската армия успя да нахлуе тази нощ в Източна Гута,
Коментари Харесай

Армията на Асад нахлу в ключова част на Източна Гута, ООН отложи решение за Сирия

Сирийската войска съумя да нахлуе тази нощ в Източна Гута, след интензивни бомбардировки. Това заяви сирийската неправителствена организация OSDH.
Силите на режима са атакували Хамюрие и са съумели да реализират непълен надзор над града, който се намира южно от размирния анклав. Армията, подкрепена от Русия, щурмува на 18 февруари Източна Гута. Офанзивата е разделила анклава на три бранша, всеки от които е управителен от разнообразни размирен групи. Районът към Хамюрие е бил подложен през последните дни на интензивни бомбардировки. Ранените не могат да бъдат премествани. Изтребителите стрелят против всичко, което се движи, описват оживели.
В региона на Източна Гута от 18 февруари са убити повече от 1 220 цивилни, сочат най-нови данни.
Междувременно Съветът за сигурност (СС) на Организация на обединените нации отсрочи съвещанието за политическо решение на спора в Сирия, съобщи БГНЕС. Вместо него през днешния ден (15 март) Съветът ще организира среща за Южен Судан и Йемен, както и неофициално събитие, обвързвано с Крим.
Сутрешната сесия на Съвета за сигурност ще стартира с гласоподаване на резолюцията по отношение на удължаването на задачата на Организация на обединените нации в Южен Судан, след което ще бъде признато изказване по отношение на Йемен. Постоянните представители на двете страни в Организация на обединените нации ще изискат да бъде отворен и достъпът до пристанищата, с цел да може филантропичната помощ да доближи до популацията.
В 15:00 часа нюйоркско време (21:00 часа българско време) Съветът ще бъде хазаин и на събитие, обвързвано с Крим, с присъединяване на членове от Съвета за сигурност и някогашния дипломат на Англия в България Джонатан Алън. Неофициалната среща, инициирана от Обединеното кралство, Полша, Съединени американски щати и Швеция, ще се организира в така наречен формат " Ария ", който разрешава на членовете на Съвета да обменят отзиви с представители на гражданското общество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР