Сирийската армия е свалила почти три четвърти от крилатите ракети,

...
Сирийската армия е свалила почти три четвърти от крилатите ракети,
Коментари Харесай

Каква е руската версия за ударите в Сирия

Сирийската войска е свалила съвсем три четвърти от крилатите ракети, изтреляни против нейни цели, и то със руско оръжие на повече от 30 години. Френската авиация въобще не е взела участие в интервенцията в нощта против 14 април. Действията на Съединени американски щати, Англия и Франция са експанзия против борещото се с тероризма законно ръководство в Дамаск, която може да има разрушителни последствия за цялата система на интернационалните връзки и която аргументи страдалчество на цивилните и утежни филантропичната злополука в Сирия.

Това е част от съветската позиция след най-мащабната военна интервенция в Сирия от експлоадирането на гражданската война там. Според президента Доналд Тръмп ударите са реакция на следващото потребление на химическо оръжие от Башар ал Асад в дамаското предградие Дума и неспособността на защитаващата го Русия да г опринуди да приключи с използването на неразрешеното оръжие за всеобщо заличаване.

На първата конференция в Пентагона след ударите говорителката Дейна Уайт сподели, че през последните 24 часа записват 2000% нарастване на активностна на съветските и проруските тролове.

Според Генщаба на съветската войска тази нощ са били изстреляни 103 крилати ракети, от които сирийската противовъздушна защита е свалила 71. " Основата на сириската Противовъздушна отбрана са комплекси руско произвеждане - С-200, С-125, " Бук ", " Оса " и " Квадрат ". Това свидетелства за високата им успеваемост и отличното образование на сирийските военни, готови от нашите експерти ", сподели ген. Сергей Рудской, шеф на Главното оперативно ръководство на Генщаба.

Операцията е траяла към 90 минути сред 03:42 и 05:10 часа против обекти от военната и цивилната инфраструктура на Сирия, добави той. Става дума за сирийски военни летища, промишлени и научно-изследователски центрове без да пострадат хора. Руски системи и военни не са били ангажирани.

Рудской добави, че за година и половина Русия изцяло възстановила сирийската Противовъздушна отбрана и продължава да я усъвършенства. По-късно той сподели, че в Генщаба може да се върнат към разискване на доставки на по-модерните зенитни комплекси С-300 за Сирия и други страни. " Преди няколко години, отчитайки настойчивата молба на няколко наши западни сътрудници се отказахме от доставки на С-300 за Сирия. Но поради случилото се е допустимо да се върнем към разглеждането на този въпрос и освен във връзка с Сирия, само че и на други страни ", цитира думите му РИА " Новости ".

В изказване на Генщаба се споделя още, че Русия не е засякла присъединяване на френски бойни самолети, въпреки че през нощта френската телевизия сподели излитането на бойни самолети " Рафал ", способни да се презареждат във въздуха.

Руските военни настояват, че са взели участие американски стратегически бомбардировачи В-1В, F-15, F-16, както и английски " Торнадо ", изтилащи от базите в Кипър. От Червено море са се присъединили американските бойни кораби " Лабун " и " Монтерей ".

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи на първата конференция след ударите, че сирийската войска не е съумяла да смъкна нито една ракета и Противовъздушна отбрана системата ѝ е неефективна и не е оказала значително влиание върху хода на интервенцията. " Обикновено, те стартират да пускат зенитните си ракети, откакто нашите към този момент са поразили задачата ", изясни ген. Кенет Маккензи, представител на Съвета на началник-щабовете на американската войска.

" Не изгубихме нито един аероплан, всички цели бяха изумени. Ще има ли продължение, зависи от Дамаск ", сподели Дейна Уайт. Според Маккензи развиването на сирийската химическа стратегия е върнато с години обратно.

Джон Хънтсман, посланикът на Съединени американски щати в Русия, разгласи в " Туитър ", че Вашингтон се е свързал с Москва преди ударите, с цел да понижи риска за жертви измежду съветските сили и гражданско население. Москва удостовери това, както и че контактите за понижаване на напрежението не престават и сега.

Говорителката на външното министерство Мария Захарова съобщи пред публицисти, че ударите " общо взето сложиха кръст " на мирния развой. " Тази акция изпрати доста мощен сигнал на екстремистите и бойците да вършат всичко, което е " вярно ", цитира думите ѝ ТАСС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР