Сирия ще организира въоръжена съпротива, която ще прогони американските сили

...
Сирия ще организира въоръжена съпротива, която ще прогони американските сили
Коментари Харесай

Асад обещава да прогони американците от Сирия

Сирия ще провежда " въоръжена опозиция ", която ще прогони американските сили от нейната територия. Това сподели сирийският президент Башар Асад в изявление за съветската телевизия " Русия 24 " и организация " Русия през днешния ден ", съобщи Асошиейтед прес.

Американците би трябвало да помнят войните в Ирак и Афганистан и да знаят, че " Сирия няма да бъде изключение ", съобщи Асад.

Представители на държавното управление на Съединени американски щати оповестиха по-рано тази седмица, че Вашингтон ще остави 600 бойци в Сирия да се борят против групировката " Ислямска страна ". Тези изказвания пристигнаха след взетото предишния месец от президента Доналд Тръмп решение за евакуиране от Сирия на целия американски контингент от към 1000 военни, напомня Българска телеграфна агенция. Решението на Тръмп бе осъдено и от демократи, и от републиканци.

" Винаги съм казвал, че един окупатор не може да окупира територия, без да има сътрудници в тази страна, тъй като ще бъде мъчно за него да живее в изцяло враждебна конюнктура ", сподели Асад.

" Американското наличие в Сирия ще провокира военна опозиция, която ще докара до жертви измежду американците и в следствие ще ги принуди да изоставен ", съобщи сирийският президент, чиито сили са подкрепяни от Русия.

" Ние, несъмнено, не целим руско-американска борба, каквато няма да е в полза на никого от нас ", добави Асад.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР