Сирия отново отхвърли обвиненията, че разполага с химическо оръжие. Представител

...
Сирия отново отхвърли обвиненията, че разполага с химическо оръжие. Представител
Коментари Харесай

Сирия: В едни от атакуваните обекти се произвеждаха само лекарства

Сирия още веднъж отхвърли обвиняванията, че разполага с химическо оръжие. Представител на един от обектите, атакувани от западните сили, съобщи, че там са се произвеждали само медикаменти, оповестява БТВ.

Въпросната постройка през 2013 година е била употребена от Организацията за възбрана на химическите оръжия. На фрагментите, публикувани от международните медии, се виждат нанесените вреди от въздушните удари.

„ Откакто рецесията в Сирия стартира в страната има дефицит на медикаменти поради глобите, наложени от западните страни. Вносът на качествени лекарства от чужбина спря, изключително на тези за рак. Затова тук разработвахме само лекарства… Ако имаше химически оръжия в това здание, нямаше да сме тук. В сходен случай, ние щяхме да носим маски и да вземем редица други защитни мерки”, разгласи Сайед Сайед, началник на Института за фармация и химия в Сирия.

Междувременно сирийската войска разгласи, че е открила цялостен надзор над Източна Гута.

Районът източно от Дамаск беше последният бастион на бунтовниците покрай столицата. Новината беше доказана от съветското министерство на защитата. Това стана след атака, траяла близо два месеца. По данни на ведомството, от Дума са били извозени над 21 000 бойци и членове на техните фамилии. Именно в този град беше осъществена хипотетичната химическа офанзива, довела до въздушните удари на Съединените щати, Франция и Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР