Сирия има намерение да се присъедини към Парижкото споразумение за

...
Сирия има намерение да се присъедини към Парижкото споразумение за
Коментари Харесай

Сирия ще се присъедини към Парижкото споразумение


Сирия има желание да се причисли към Парижкото съглашение за климата. Ако това стане, Съединени американски щати ще бъдат единствената страна отвън него, откакто Никарагуа също се включи в контракта по-рано предишния месец. Това заяви уеб сайтът на немското издание " Шпигел ", базирайки се на източници, участващи в годишната конференция на Организация на обединените нации за климата, която се организира в Бон, съобщи БГНЕС.

Сирия не стана част от контракта, който беше подписан през 2015 година, защото нейни представители не можаха да вземат участие в тогавашната конференция поради продължаващата война в страната. От своя страна Никарагуа тогава отхвърли да подпише, защото не беше съгласна с изискванията по съглашението. През октомври обаче вицепрезидентът Росарио Мурильо съобщи, че съгласно него макар че не е идеално, то е единственият инструмент за битка със замърсяването на планетата.

От Париж оповестиха, че във връзка втората годишнина от сключването на контракта ще бъде проведена огромна интернационална среща, отдадена на климата. От Елисейския замък показаха, че на нея са поканени към 100 страни, като се чака присъединяване да вземат 2000 души.

От кабинета на Еманюел Макрон обявиха, че " към момента не е поканен " американския президент Доналд Тръмп. Той нееднократно е посочвал, че не утвърждава изискванията, при които Съединени американски щати вземат участие в контракта. След идването си на власт той разгласи отдръпването на страната от него, което би трябвало да стане най-късно през 2020 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР