Сирени за ракетна тревога отекнаха в Израел, а в Ерусалим

...
Сирени за ракетна тревога отекнаха в Израел, а в Ерусалим
Коментари Харесай

Минути след часа на ултиматума: Ракети полетяха между Израел и Газа

Сирени за ракетна паника отекнаха в Израел, а в Ерусалим бяха чути няколко детонации. Това стана минути, откакто изтече ултиматумът на ръководещата Газа формация " Хамас " към Израел да изтегли силите си от две горещи точки на напрежение в града, съобщи Ройтерс.
Още по тематиката
Една ракета е поразила автомобил в град Сдерот. Тя е била противотанкова. Ранен е един човек.

Хамас пое отговорност за ракетно нахлуване против Ерусалим и съобщи, че то е в отговор на израелските " закононарушения и експанзия ", съобщи Асошиейтед прес.

Израелските сили отвърнаха на офанзивата, като Министерството на здравеопазването на палестинската територия линия Газа заяви, че 9 палестинци са убити при израелски въздушен удар по региона. Сред жертвите има 3 деца.

По-рано през днешния ден ислямисткото палестинско придвижване, ръководещо линията Газа, заплаши Израел с военна ескалация, в случай че силите му не се изтеглят довечера от Храмовия рид в Ерусалим, станал сцена на яростни конфликти сред палестинци и израелски служители на реда през последните дни.

Хамас дава на Израел " период до 18 ч. довечера (понеделник, 15.00 ч. по Гринуич, бел. АФП), с цел да изтегли бойците си " от Храмовия рид и квартал Шейх Джарах в Източен Ерусалим, предизвести в малко официално съобщение представителят на военното крило от придвижването, като загатна за удари, в случай че израелските управляващи откажат.



Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обаче упрекна международните медии, че отразяват в преиначен тип събитията в Източен Ерусалим, където от предходната седмица не престават вълнения и конфликти сред израелски служители на реда и палестинци, съобщи ТАСС.

" Тези събития (в Ерусалим) се отразяват изопачено и неправилно в международните медии, а това заблуждава ", съобщи Нетаняху, представен от премиерската канцелария. " Сега тече опълчване в самото сърце на Ерусалим. Тук няма нищо ново, това е битка сред нетолерантността и толерантността, сред насилието, което е в прорез със закона, и закона и правния ред ", продължи министър председателят.

По думите му " през дългата история на Ерусалим единствено под суверенитета на Израел от 1967 година може да се приказва за нескончаем, постоянен и безвреден интервал ", в течение на който израелските управляващи " работят за да се подсигурява независимост на вероизповеданието и приемливост за всички ". " Тази задача няма по какъв начин да се извършва, без отвреме в точния момент да се влиза в спор със силите на нетолерантността ", добави Нетаняху.

По данни на палестински медици минимум 278 палестинци са потърпевши тази заран при конфликти с израелската полиция в Стария град на Ерусалим. Стотици палестинци са ранени към този момент при конфликтите с израелски служители на реда в Източен Ерусалим, почнали предходната седмица.

Днес Израел празнува Деня на Ерусалим, с който се отбелязва годишнина от присъединението на Източен Ерусалим след Шестдневната война през 1967 година В града по традиция се провеждат разнообразни празнични прояви, в това число шествие със флагове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР