Синтетичните аромати могат да бъдат намерени в много от продуктите,

...
Синтетичните аромати могат да бъдат намерени в много от продуктите,
Коментари Харесай

Здравните рискове от синтетичните аромати

Синтетичните аромати могат да бъдат открити в доста от продуктите, които употребяваме ежедневно - от козметика и почистващи средства до парфюми и свещи. Въпреки че могат да ни дадат чувство за прелестен мирис, те могат да имат отрицателни последствия за здравето ни и за околната среда.

Използването на синтетични ароматизатори в дома може да има някои неподходящи резултати върху здравето ни. Ето някои от аргументите да спрем да използваме синтетични ароматизатори в дома:

Някои синтетични аромати могат да нервират дихателните пътища Някои от тях могат да причинят раздразнение на очите, носа и гърлото.

Въздушно замърсяване - Синтетичните аромати могат да усилят равнищата на въздушно замърсяване в дома, като излъчват нездравословни газове и въздушни частици.

Рискове за здравето - Много синтетични ароматизатори съдържат химикали, които могат да провокират разнообразни здравословни проблеми като главоболие, раздразнение на очите, поощряване на алергии и даже токсичност.

Синтетичните аромати могат да съдържат химикали, които да бъдат нездравословни за здравето. Тези химикали могат да провокират реакции като алергии, раздразнение на очите и дихателните пътища, главоболие, мигрени и даже да бъдат свързани с някои форми на рак.

Например, фталатите, които се употребяват за възстановяване на устойчивостта на ароматите, са били свързани с някои здравословни проблеми, в това число увреждане на репродуктивната система, хормонални несъответствия и даже астма. Също по този начин, доста аромати съдържат въглеводородни разтворители, които могат да бъдат нездравословни за централната нервна система и да провокират раздразнение на кожата и очите.

Тези опасности са по-големи за хората, които са чувствителни към химикалите, както и за хората, които са изложени на тези аромати за нескончаем интервал от време. Все отново, доста от тези опасности могат да бъдат избегнати посредством избиране на артикули с естествени аромати и посредством предотвратяване на себе си от излагане на мощни аромати, изключително в затворени пространства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР