Синовете на убития саудитски журналист поискаха тленните останки на баща

...
Синовете на убития саудитски журналист поискаха тленните останки на баща
Коментари Харесай

Синовете на убития саудитски журналист поискаха тленните останки на баща си

Синовете на убития саудитски публицист желаеха тленните остатъци на татко си
Синовете на саудитския публицист Джамал Хашоги, който беше погубен в консулството на кралството в Истанбул, приканиха да им бъде предадено тялото на татко им, с цел да могат да го погребат, заяви телевизия Си Ен Ен.

"Единственото, което желаеме, е да го погребем в гробището "Ал Баки" в Медина, където са и останалите членове на фамилията. Говорих за това със саудитските управляващи и се надявам, че скоро ще бъде осъществено", съобщи Салах Хашоги — най-големият наследник на убития публицист.

БГНЕС напомня, че журналистът Джамал Хашоги, помощник на американското издание "Вашингтон поуст" и критик на режима в Рияд, изчезна на 2 октомври, след посещаване в генералното консулство на кралството в Истанбул. На 20 октомври саудитските управляващи признаха, че той е бил погубен в постройката на дипломатическото посланичество, само че не предоставиха детайлности. Световната общност единомислещо осъди закононарушението и прикани Рияд да организира цялостно и транспарантно следствие. Президентът на Турция Реджеб Таип Ердоган дефинира убийството на Хашоги като "предварително планирано". /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР