Синоптик: Очаква ни лято със сравнително високи температури"Лятото се очаква ...

Синоптик: Очаква ни лято със сравнително високи температури"Лятото се очаква

Кога живакът ще скочи до 40 градуса?

Синоптик: Очаква ни лято със относително високи температури

"Лятото се чака да е със относително високи температури, само че няма устойчива прогноза за изсъхнало или влажно лято. " Това предвижда синоптикът от НИМХАнастасия Кирилова в предаването „ Твоят ден” на.

„ Твърди се, че световното стопляне ускорява екстремността на атмосферните процеси. По отношение на лятото се споделя, че за нашата страна може да се чака по-хладно и влажно лято вследствие на световното стопляне. Но към този момент няма изгледи това лято да бъде такова,” уточни Кирилова.

По думите ѝ юли ще е с температури към и над нормата, с превалявания към нормата. „ Ще има и дни с повече превалявания. Не е изключено тмпературите да доближат 40 градуса, по-голяма по тази причина е вероятността към края на месеца, през последната седмица.”

Традиционно градушки има през цялото лято, изясни синоптикът: и август, и септември. Опустошителните и едри нормално са през юли, уточни тя: "Даже още в неделя и идващия понеделник ще има условия за тези процеси. "

Кирилова направи прогноза и за последната юнска седмица. Според нея през днешния ден е най-хладният ден от нея, само че нататък с всеки ден температурите ще се повишават. В събота се чака да е най-топлият ден от седмицата в Горнотракийската равнина и в Дунавската низина.

Във вторник в Източна и Южна България се чака вятър, само че той няма да е екстремен, сподели още синоптикът. В края на седмицата тя уточни, че има индикация за обилни превалявания в Северозападна Бъгария. Валежи по Черноморието обаче не се чакат.

Източник: dunavmost.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg