Синхроничността според швейцарския психолог Карл Густав Юнг е явление на

...
Синхроничността според швейцарския психолог Карл Густав Юнг е явление на
Коментари Харесай

Тези факти ще преобърнат представата ви за времето

Синхроничността съгласно швейцарския психолог Карл Густав Юнг е събитие на сякаш инцидентно протичащи се съвпадения в живота ни.

Мислим за някого и той се обажда по телефона, яде ни се торта и нашият обичан се прибира със сладкиши, без да сме му споделили, и още доста други образци.

Същата доктрина може да бъде използвана и за събитията от историята – всяко събитие от предишното е обвързвано с други събития по един или различен метод.

За да ревизира теорията уеб сайтът „ Bright Side “ прави изненадваща ранглиста на исторически обстоятелства и събития, които са обвързани между тях и могат да преобърнат визията ни за времето и синхорничността.

Ето я и класацията:

1. Най-старото дърво на света през днешния ден е било на над 1000 година, когато са изчезнали мамутите

Най-старите дървета на Земята са от типа Дълговечен бор.
 Преглед на изображението в Twitter  Преглед на изображението в Twitter  Преглед на изображението в Twitter  Преглед на изображението в Twitter

2. „ Нинтендо “ е учредена преди Айфеловата кула да бъде изцяло приключена,Това, за което се счита, че е най-старото се намира в Уайт Маунтинс в щата Калифорния и е на 5066 година Учените настояват, че мамутите са живели до преди към 4000 г.
а по същото време Джак Изкормвача всява боязън в Лондон
 1888 година,1889 година,1889 година 1888 година,1889 година,1889 г.Източник: Getty Images
Най-големият производител на игрални конзоли в света – японската компания „ Нинтендо “, е учреден на 23 септември 1889 година По същото време Айфеловата кула към момента не е приключена, а един от най-известните неразкрити серийни убийци върлува из столицата на Англия.

3. Първото колело се появява след парния локомотив
 Едно от първите колела Едно от първите колелаИзточник: Getty Images
Смята се, че първият патент за първообраз на колело е утвърден през 1818 година, до момента в който първият парен локомотив е показан цели 21 години по-рано – през 1797 година

4. Хитлер, Сталин, Троцки, Франц Йодиф и Фройд живеят в един и същи град през 1913 година

Малко хора са се замисляли, че всички тези персони живеят на едно и също място едновременно – Виена. Дали Сталин и Хитлер не са се разминали на някоя улица? Дали Сталин и Хитлер не са се разминали на някоя улица?

5. Клеопатра е живяла по-скоро до стъпването на човек на Луната, в сравнение с до построяването на египетските пирамиди.

Египетската владетелка е родена през 69 година прочие Хр. Пирамидите в Гиза датират от преди 2540 година прочие Хр., а първото стъпване на човек на Луната е осъществено през 1969 година

6. Чарли Чаплин умира в годината на раждането на „ Епъл “.

Светът се сбогува с Чаплин през 1977 година и посреща първия личен компютър на компанията „ Ейпъл “, която по последни данни има положение от над 623 милиарда щатски $.

7. Марката „ Кока-кола “ е единствено с 31 година по-млада от Италия.

Кралство Италия се появява на картата едвам през 1861 година, а през 1892 година стартира производството на световноизвестната напитка.

8. Харвардският университет е учреден преди Нютон да разгласява своите закони.

Университетът от Бръшляновата лига е учреден през 1636 година, а известният труд „ Principia Mathematica “ на Нютон, съдържащ законите за силата, инерцията, гравитацията и други, е оповестен едвам 50 година по-късно през 1687 година

9. Братя Райт реализират първия следен полет единствено 66 година преди човек да стъпи на Луната.

Това просто потвърждава, че науката се развива с изключителни темпове. Братята правят първия в историята на човечеството следен полет с моторен летателен уред по-тежък от въздуха на 17 декември 1903 година А както всички знаем – през 1969 година индивидът стига до Луната.

10. Първият факс се появява 10 години преди телефонът да бъде изобретен.

Въпреки че хрумвания за устройства сходни на телефона и факса се появяват доста по-рано, първият обществен електрически факс стартира работа през 1865 година, а 10 година по-късно Бел и Уотсън вършат демонстрации с първия телефон.

Източник: Vesti.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР