Сингапур в петък засили мерките си за ограничаване на разпространението

...
Сингапур в петък засили мерките си за ограничаване на разпространението
Коментари Харесай

Сингапур налага почти пълна блокада за месец

Сингапур в петък ускори ограниченията си за ограничение на разпространяването на ковид , което на процедура съставлява едномесечно отчасти блокиране, като хората би трябвало да останат по домовете си и множеството места за работа би трябвало да се затворят след обезпокоително нарастване на несвързаните случаи , оповестяват локални медии.

" Ще затворим множеството работни места, като се изключи главните услуги и основните стопански браншове ", съобщи министър председателят Ли Хсиен Лунг по националната телевизия и добави, че всички учебни заведения и университети ще преминат към домашно образование .

" Поддържахме огнището под надзор, само че като виждам наклонността, тормозя се, че в случай че не предприемем спомагателни стъпки, нещата ще се влошат ".

Миналата седмица Сингапур стартира да следи п овече случаи на локално равнище, близо половината от които не могат да бъдат проследени до нито един източник . " Това допуска, че има повече хора, които са инфектирани, само че които не са разпознати и може да предадат вируса неумишлено на други ", изясни Ли.

Въпреки че държавното управление вкара тази седмица наказания, които възнамерява да наложи на несъответстващи компании, апелът за обществото да остане вкъщи наподобява по-скоро като съвет, защото не е оповестено наказване за лиц а, които не се преценяват.

Към момента хората към момента могат да излизат, с цел да купуват храна от пазари, магазини, заведения за хранене и други търговски обекти, сподели Ли и добави, че те могат да спортуват и в паркове, стига да пазят безвредно разстояние от другите .

Компаниите, предоставящи съществени услуги като хранителни заведения, супермаркети, клиники, лечебни заведения, снабдители на комунални услуги, транспортни компании и банки, могат да продължат да работят през този един месец , както и компаниите, участващи в икономическите браншове, които се смятат за стратегически или са част от световната верига за доставки.

На въпрос дали това съставлява блокиране, министърът за национално развиване Лорънс Вонг сподели, че " вместо да мислим за потреблението на израза " блокиране " , който значи разнообразни неща за другите хора, дано се съсредоточим върху съответните ограничения ".

" Това, което вършим през днешния ден, е доста стягане... само че с тези ограничения не стопираме цялата работа, не стопираме стопанската система ", сподели той. " Ние не стопираме хората да излизат, в случай че в действителност им се постанова да работят там, където това е от значително значение, или да си набират храната, питателните артикули. "

Броят на инфектираните с вируса се е нараснал с 65 на 1114, от които петима са умряли . Девет от новите случаи са импорт, а 56 са локални случаи без история на пътуванията в чужбина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР