Сингапур смята да третира фалшивите новини със същия подход, както

...
Сингапур смята да третира фалшивите новини със същия подход, както
Коментари Харесай

СИНГАПУР ОБЯВИ ВОЙНА НА ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ! Иска тяхната криминализация

Сингапур счита да третира подправените вести със същия метод, както дрогата, заяви Bloomberg, базирайки се на министъра на връзките и информацията Джанил Путучери.

В изявление в понеделник министър Путучери се разгласи за интегрират метод към подправената информация, както към противозаконните опиати. Парламентарна комисия стартира обществено чуване по въпроса и се чака да направи рекомендации към законодателите в околните месеци.

Припомняме, че по време на конференция в Брюксел евродепутатът Николай Бареков направи зов точно за криминализация на подправените вести в България.

Като съществена причина за този по този начин публикуван проблем той уточни съществуването на “младо и неопитно” законодателство по тази тематика и означи, че всеки опит да се написа закон по тематиката среща корпоративен отпор. Той бе безапелационен, че с изключение на подхванатите законодателни ограничения за осветляването финансирането на медиите, би трябвало да се работи в посока на “криминализация на подправените новини”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР