Синдромът на скованото лице, което принуди канадската суперзвезда певица Селин

...
Синдромът на скованото лице, което принуди канадската суперзвезда певица Селин
Коментари Харесай

Симптоми, диагностика и лечение: Какво е известно за заболяването на Селин Дион

Синдромът на скованото лице, което принуди канадската суперзвезда певица Селин Дион да отсрочи европейското си турне, е доста рядко неврологично заболяване, което предизвиква прогресивна мускулна вдървеност, както и мускулни конвулсии, написа.

Според Националната организация за редки болести на Съединени американски щати, към един на милион души има това положение.

Симптомите се развиват в продължение на няколко месеца или години, нормално на възраст сред 30 и 60 години, и могат да останат постоянни в някои случаи или последователно да се влошат в други.

Често мъчителните мускулни конвулсии не престават минути или даже часове и могат да се случат на инцидентен принцип или да бъдат провокирани от събития като мощни шумове, лек физически контакт, стрес или обстановки, изискващи нараснала прочувствена реакция.

Ако не се лекува, синдромът може да аргументи проблеми при вървене, водещи до потреблението на инвалидна количка, и може доста да повлияе на способността на човек да извършва ежедневните задания.

„ Въпреки че към момента научаваме за това рядко заболяване, в този момент знаем, че това е повода за всички конвулсии, които имах “, сподели прочувствената Дион в обява в Instagram в четвъртък, в която тя също отсрочи или анулира плануваните концерти в цяла Европа

„ За страдание, спазмите засягат всеки аспект от всекидневието ми, от време на време предизвикват усложнения, когато вървя и не ми разрешават да употребявам гласните си струни, с цел да пея по метода, по който съм привикнала “, добави тя.

Състоянието е разпознато за първи път през 1956 година и е наречено синдром на скования човек. Оттогава името е променено - дамите в действителност съставляват болшинството от случаите.

Точната причина остава незнайна, макар че се счита, че е автоимунно разстройство, което от време на време се появява дружно с други автоимунни положения.

Синдромът на схванатия човек може да бъде диагностициран посредством тестване за избрани антитела и посредством електромиографска процедура, която прави оценка електрическата интензивност в мускулите.

Синдромът обаче нормално се диагностицира неправилно като набор от не-неврологични положения, съгласно проучване в Съединени американски щати, оповестено по-рано тази седмица.

„ Подобрената диагностична акуратност ще понижи излагането на ненужни лекувания и разноските за опазване на здравето “, пишат откривателите в списание Neurology.

Единствените налични лекувания са ориентирани към преодоляване на признаците, да вземем за пример общодостъпни медикаменти, които понижават мускулната вдървеност и спазмите.

Разтягане, масаж, акупунктура и други нелекарствени лечения също постоянно са част от лекуването.

„ Имам страховит екип от лекари, които работят дружно с мен, с цел да ми оказват помощ да се оправя “, сподели Дион в Instagram

„ Работя интензивно с моя терапевт по спортна медицина всеки ден, с цел да възвърна силата си и способността си да се показва още веднъж. “
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР