Синдикати излязоха разочаровани от срещата с ръководството на Министерството на

...
Синдикати излязоха разочаровани от срещата с ръководството на Министерството на
Коментари Харесай

Синдикати разочаровани след срещата с ръководството на МВР

Синдикати излязоха разочаровани от срещата с управлението на Министерството на вътрешните работи, която се организира през днешния ден.

Тя бе предизвикана от настояването чиновниците на Министерство на вътрешните работи да получат покачване на главното месечно заплащане до 30%, сходно на останалите администрации, избрани като първа линия на битката с ковид.

" Не можахме да се разберем, тъй като министър Терзийски, без да му държа сметка за това, няма от кое място да извади освен това от признатите от Министерския съвет, в случай че не се неистина 154 милиона, което значи 10% ", съобщи Валентин Попов - ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Според него няма политическа воля за смяна.

" Ще ви призная нещо - отчаян съм. И съм отчаян не от неналичието на резултат, а от повода за неналичието на резултат. Имах някаква вяра, че в действителност ще преговаряме. Оказа се, че министърът няма мандат да договаря ", добави Попов.

По негови думи трудът на служителите на реда е непризнат, защото те са се присъединили в битката против ковид още през март.

" Тенденцията е още веднъж на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи да им натежи службата още малко, по-късно още малко и по този начин, до момента в който могат да носят. Рискът Министерство на вътрешните работи да се срине или най-малкото да се задъха, както се задъхва сега здравната система, въобще не е за подценяване. Имаме сътрудници с позитивни проби, имаме заболели сътрудници, имаме умряли сътрудници ", сподели още Попов.

Той съобщи, че служителите на реда ще излязат на митинг в неделя, като най-вероятно ще се съберат в обедните часове в градинката край " Св. Седмочисленици ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР