Синдикатът на медицинските работници в Гърция предупреди за остър недостиг

...
Синдикатът на медицинските работници в Гърция предупреди за остър недостиг
Коментари Харесай

Синдикат: В Гърция няма достатъчно екипи на Бърза помощ по курортите

Синдикатът на медицинските служащи в Гърция предизвести за изострен дефицит на екипи на " Бърза помощ " в курортите в страната, съобщи БГНЕС.
Критикувайки Министерството на здравеопазването, от синдиката споделиха, че не е бил изработен никакъв опит от страната да бъдат наети спомагателни чиновници, както на краткотрайни начала, по този начин и за непрекъснато.
Особено тежко е ситуацията на островите, където " Бърза помощ " разчита на доброволци и чиновници от други елементи на страната.
Като образец се дава остров Миконос, където има 6 чиновници на " Бърза помощ " при нужда от 10. На остров Парос работят 9 души, които са принудени да се откажат от почивните си дни и разполагат единствено с 1 кола за спешна помощ.
Популярният измежду туристите остров Кос, на който също така има многочислено непрекъснато население, а в последните години са настанени стотици мигранти, има едвам 5 чиновници на " Бърза помощ ", които работят по шест дни седмично и имат да взимат стотици дни отпуски и обезщетения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР