Синдикат Защита“ се готви за протест заради недостатъчното финансиране на

...
Синдикат Защита“ се готви за протест заради недостатъчното финансиране на
Коментари Харесай

Спешна помощ излизат на протест за по-високи заплати

Синдикат " Защита “ се готви за митинг поради незадоволителното финансиране на центровете за незабавна помощ. Това заяви Красимир Митов, ръководител на синдиката след среща с министъра на опазването на здравето Асен Меджидиев.

По думите на Митов в центровете за незабавна здравна помощ в страната и в столицата са нараснали средствата за заплати, само че незадоволително, като най-ощетени са водачите. Вероятно митингите ще бъдат в края на месеца.

В отговор на въпрос за решенията, взети по време на срещата, Митов уточни, че " главното опрощение е, че до момента в който няма бюджет, в посока нарастване на трайните трудови хонорари, нищо не може да се направи “. По думите му по време на срещата му е било препоръчано да се извърнат за подпомагане към общините за финансирането на водачите. Според Митов най-ощетени са водачите, работещи в центровете, заяви ".

 В центровете за незабавна помощ има свободни щатни бройки, за които получават избрани средства, само че не ни дават никаква информация по какъв начин те се разпределят, сподели още Митов. По думите тези средства се разпределят незаслужено. Имаме информация, че " на едни се дават две хиляди лв., а на други – по 20 хиляди “, добави Митов.

Друг проблем е дребната сума, която се дава за храна на работещите в центровете за незабавна помощ, уточни още Митов. Митов сподели още, че е имал информация от работещи в някои центрове за незабавна помощ, че не им се изплащат компенсации за овакантяване, за редуциране и други, с обяснението, че няма задоволително пари. По думите му тези хора ще осъдят центровете поради неизплащането на компенсациите, защото те са дължими в едномесечен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР