Синдикат Защита“ се готви за протест заради недофинансирането на центровете

...
Синдикат Защита“ се готви за протест заради недофинансирането на центровете
Коментари Харесай

Протест на синдикат „Защита“ заради недофинансиране на центровете за спешна помощ

Синдикат „ Защита “ се готви за митинг поради недофинансирането на центровете за незабавна помощ, заяви Красимир Митов, ръководител на синдиката след среща със служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

„ В центровете за незабавна здравна помощ в страната и в столицата са нараснали средствата за заплати, само че незадоволително, като най-ощетени са водачите. Вероятно митингите ще бъдат в края на месеца ", посочи Митов.

По думите му „ главното опрощение е, че до момента в който няма бюджет, в посока нарастване на трайните трудови хонорари, нищо не може да се направи “.

По време на срещата на синдиката е било препоръчано да се извърнат за подпомагане към общините за финансирането на водачите. Според Митов най-ощетени са водачите, работещи в центровете.

„ В центровете за незабавна помощ има свободни щатни бройки, за които получават избрани средства, само че не ни дават никаква информация по какъв начин те се разпределят ", акцентира Митов. Според синдиката тези средства се разпределят незаслужено.

„ Имаме информация, че „ на едни се дават две хиляди лв., а на други – по 20 хиляди “, добави Митов. Той разкри и различен проблем - дребната сума, която се дава за храна на работещите в центровете за незабавна помощ.

„ Имаме информация от работещи в някои центрове за незабавна помощ, че не им се изплащат компенсации за овакантяване, за редуциране и други, с обяснението, че няма задоволително пари. Тези хора ще осъдят центровете поради неизплащането на компенсациите, защото те са дължими в едномесечен период “, означи Митов.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР