Синдикалните организации на КНСБ и Подкрепа“ в държавните поискаха спешна

...
Синдикалните организации на КНСБ и Подкрепа“ в държавните поискаха спешна
Коментари Харесай

Синдикати искат среща с Борисов заради „Мини Марица-изток“, плашат с протести

Синдикалните организации на КНСБ и „ Подкрепа “ в държавните желаеха незабавна среща с премиера и ясни гаранции за бъдещето на енергийния комплекс. Те оповестиха и подготвеност за митинги.
Миньорите са обезпокоени от понижения рандеман на въглища с 25 % тази година поради свитото ползване на електричество, което ще донесе по-ниски доходи и ще докара до несъблюдение на капиталовата и ремонтна стратегия, посочи БНР.

Наско Митев от КНСБ бе безапелационен, че ще желаят ясни гаранции за бъдещето на комплекса " Марица Изток " от премиера:

" Първата седмица на месец септември имаме деклариран браншови съвет. Ще желаеме да участва и господин Борисов. Няма да скрия това, че споделят да излизаме сега на улицата ".

Бисер Бинев от КТ " Подкрепа " добави: " Искаме ясно и навръх политическо равнище да бъде в действителност обезпечено едно най-малко 15-годишно бъдеще на мини " Марица Изток ".

Синдикатите са изпратили писмо до Министерството на енергетиката и Българския енергиен холдинг, в което упорстват за заем от 50 милиона лв. за мини " Марица Изток " или повдигане на цената на въглищата от 77 до 86 лв. за звук условно гориво. Това ще даде и нужната непоклатимост за тази година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР