Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обяви, че е

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обяви, че е
Коментари Харесай

Полицаите пак готвят протест заради ниските заплати

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) разгласи, че е в протестна подготвеност, в случай че не бъдат изпълнени настояванията им за увеличение на заплатите от юли месец тази година. В известие до медиите се показва, че упованията са заплатите да бъдат увеличени с най-малко 15%. " Ако това не се случи, напълно скоро ще се срещнем с народните представители пред тяхното работно място. Бяхме принудени да проведем сходна среща през ноември 2015 година и тя още веднъж беше предизвикана от ограниченията и вижданията за промяна на министър Горанов ", се показва в известието.

В него се напомня опита за орязване на обществените придобивки в бюджета за 2016 година. Това докара до вълна от митинги, след което държавното управление отстъпи, а тогавашният вътрешен министър Румяна Бъчварова твърдеше, че дейностите на финансовия министър Владислав Горанов не са били съгласувани с нея. Зад митингите на служителите на реда тогава се оповестиха от Патриотичния фронт и " Атака ".

Позицията на СФСМВР е, че бюджетът на министерството за 2018 година освен не би трябвало да бъде намаляван, а да бъде повишен съществено. Крайно належащо е да бъде обновен и бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2017 година Като това са единствено част от незабавните ограничения, които би трябвало да се подхващат, с цел да се подсигурява сигурността на българските жители ", се показва в текста.

Според синдиката " промяната " на Румяна Бъчварова е довела до напрежение в персоналния състав и е основала " голям дисбаланс " в заплащането на разнообразни групи чиновници – проблем, който към момента не е решен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР