Симулативна тренировка на учениците и персонала от основно училище „Георги

...
Симулативна тренировка на учениците и персонала от основно училище „Георги
Коментари Харесай

Бургаски ученици ще участват в учение по противодействие на тероризма

Симулативна подготовка на учениците и личния състав от главно учебно заведение „ Георги Бенковски” в к-с „ Зорница” по сюжет за получен сигнал за намерено самоделно взривно устройство /СВУ/ в постройката на образователното заведение, ще се организира на следващия ден от 12:00 ч., оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Бургас.
В занятието по противопоставяне на тероризма ще се включат представители на разнообразни звена от вътрешното ведомство, Единен европейски телефон за незабавни повиквания 112, Отдел „ Управление при рецесии и защита всеобщи мероприятия “ на Община Бургас, Центъра за незабавна здравна помощ – Бургас и други, като е очакван следният сюжет:
1. Охранителят на образователното заведение открива, че във фоайето на учебното заведение има раница, съдържаща подозрителен предмет /вероятно самоделно взривно устройство/. Той неотложно уведомява шефа на учебното заведение, в което все още се организират образователни занятия с възпитаници от 1. до 7. клас.
2. Директорът навреме подава сигнал на тел. 112, като се задейства „ Плана за сигурност “ на образователното заведение. Разпорежда се незабавна евакуация на учениците, педагогичен личен състав, помощния личен състав и всички лица, които все още се намират в постройката /евентуално родители/.
3. В резултат на подадения сигнал са известени чиновниците на Пето районно управление (на МВР) - Бургас, РЗ ПБЗН, ЦСМП Бургас, Отдел „ Управление при рецесии и ОМП “ на Община Бургас. Приведен в деяние е Планът за деяние в спешни обстановки на ОДМВР – Бургас.
4. На място идват екипи от чиновници от Пето районно управление (на МВР) – Бургас, които отделят региона на учебното заведение и основават контролно-пропусквателен пункт /контролно пропускателен пункт/ за недопускане прекосяването на МПС и жители, което би заплашило тяхната сигурност. Съдействат на личния състав при евакуацията на намиращите се в постройката лица.
5. Извършва се цялостна инспекция на постройката /от личния състав на образователното заведение/ за съществуването на останали лица, които не са били евакуирани.
6. В проведения краткотраен медицински пункт се оказва долекарска помощ на вероятно потърпевши при евакуацията.
7. На място идват екипи на РЗПБЗН, ЦСМП Бургас и други спомагателни сили на ОДМВР – Бургас, с подготвеност за деяние при нужда.
8. На място идват екипи на СОБТ - Министерство на вътрешните работи за неутрализиране на СВУ:
- Служителите се екипират на място;
- Предприемат дейности по добиване на СВУ на безвредно място за следено взривяване на откритото СВУ;
- Предприемат дейности по следено взривяване на откритото СВУ;
- Извършват инспекция на резултата, като по тяхна преценка е вероятен втори следен взрив;
- Докладват за обезопасяването на СВУ.
9. След обезвреждането на СВУ чиновници на Сектор СПС при ОДМВР – Бургас правят повторна инспекция на цялата за съществуването на други съмнителни предмети и вероятно съществуване на друго/и СВУ.
10. В постройката не са открити СВУ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР